Kedlubnovo-mrkvová kašička

Ingredience: 250 g kedlubny 250 g brambor 250 g mrkve 100 g krůtích prsíček 1 ČL másla špetka mletého kmínu na 1 porci 1 PL řepkového oleje Popis přípravy: 1. Zeleninu oloupeme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Máslo rozpustíme v hrnci a zeleninu na něm jemně orestujeme, nesmí se však smažit. 2. Přilijeme 200 […]

Ingredience:

250 g kedlubny
250 g brambor
250 g mrkve
100 g krůtích prsíček
1 ČL másla
špetka mletého kmínu
na 1 porci 1 PL řepkového oleje

Popis přípravy:

1. Zeleninu oloupeme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Máslo rozpustíme v hrnci a zeleninu na něm jemně orestujeme, nesmí se však smažit.
2. Přilijeme 200 ml horké vody. Přidáme proužky masa a kmín a vše dusíme pod pokličkou 15 min.
3. Vše dohladka umixujeme. Po porcích zmrazíme a před podáváním přimícháme necelou 1 PL řepkového oleje.

Pozitivní účinky: Květák a mrkev jsou suroviny bohaté na živiny. Krůtí prsa dodávají hodnotnou, lehce stravitelnou bílkovinu a železo. Kmín působí proti nadýmání.

Praktická rada: Místo koření přidáme čaj z koření: ve ¼ l povaříme 5–10 min. ½ ČL kmínu, anýzu, fenyklu nebo semínek koriandru. Scedíme.

od 5. měsíce | jemná pro žaludek
1 porce asi 130 kcal
7 g bílkovin * 7 g tuku * 9 g sacharidů

Více o tématu: prsažaludek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist