Kedlubnovo-mrkvová kašička

Ingredience: 250 g kedlubny 250 g brambor 250 g mrkve 100 g krůtích prsíček 1 ČL másla špetka mletého kmínu na 1 porci 1 PL řepkového oleje Popis přípravy: 1. Zeleninu oloupeme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Máslo rozpustíme v hrnci a zeleninu na něm jemně orestujeme, nesmí se však smažit. 2. Přilijeme 200 […]

Ingredience:

250 g kedlubny
250 g brambor
250 g mrkve
100 g krůtích prsíček
1 ČL másla
špetka mletého kmínu
na 1 porci 1 PL řepkového oleje

Popis přípravy:

1. Zeleninu oloupeme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Máslo rozpustíme v hrnci a zeleninu na něm jemně orestujeme, nesmí se však smažit.
2. Přilijeme 200 ml horké vody. Přidáme proužky masa a kmín a vše dusíme pod pokličkou 15 min.
3. Vše dohladka umixujeme. Po porcích zmrazíme a před podáváním přimícháme necelou 1 PL řepkového oleje.

Pozitivní účinky: Květák a mrkev jsou suroviny bohaté na živiny. Krůtí prsa dodávají hodnotnou, lehce stravitelnou bílkovinu a železo. Kmín působí proti nadýmání.

Praktická rada: Místo koření přidáme čaj z koření: ve ¼ l povaříme 5–10 min. ½ ČL kmínu, anýzu, fenyklu nebo semínek koriandru. Scedíme.

od 5. měsíce | jemná pro žaludek
1 porce asi 130 kcal
7 g bílkovin * 7 g tuku * 9 g sacharidů

Více o tématu: prsažaludek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist