- Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
11.4.2011 (10:58) #861588AnonymHost
Cuco a ten pupík teda čistím JEN tím líhem,nebo tu krev otřeš převařenou vodou a pak vyčistíš lihem?Mně ten líh přijde docela silný a než z toho tu krev dostanu,tak to i docela trvá…když mně je šmoulinky líto a nechci ji moc dlouho trápit 🙁
Hruštičko,ty plíny mají třeba ve Intersparu a Albertu.Přeju,ať je vše o.k. na kotrole.
Jo a Lůcco….s rukou ať to není nic vážného
Holky,dneska mi volala ségra a vypadá to na další přírůstek do rodiny <:o)
11.4.2011 (11:41) #861589e EvíkRegistrovaný uživatelAhojky holky nerodíte zase některá?Už tu nebyl dlouho další přírůstek.Já sem teda pořád ještě v celku.což vítam tátu máme pořád ještě na cestách.Zrovna včera mi v poledne psal že stojí na Patborgu s deseti dalšíma kamioňákama a chystají se hrát nohebal.Všichni tam ztvrdli protože se nikde nemaká a stejně mají celou neděli zákaz jízdy.Alespoň on se nenudil.Už aby se malej narodil.budu courat s kočárkem takhle moc daleko nedojdu sem hned unavená a o bolestech zad ani nemluvím.LŮCO dávej na sebe proboha pozor.Já vím neni to tak lehký koukat přes to bříško pod nohy,já zakopávam každou chvilku ale naštěstí vždycky se mnou někdo jde a chytá mě.Ruku u porodu budeš 100% potřebovat aby ses zapřela při tlačení tak ať se Ti brzo uzdraví.Holky s tim chozenim ven je to v kažý porodnici jiný doporučení.Alespoň já to tak vydím.Stejně tak jako rady ohledně přibírání v těhu nebo léčba různých neduhů.Kdo to tu psal o těch hemeroidech?Já je mám ještě jako pozůstakek z druhého porodu.Je to prý tím jaký tlak se během těhotenství a porodu vyvinul na konečník.Většinou sou v klidu jen jednou sem měla dost velké potíže že sem nemohla ani sedět.Tehdy sem na to dostala mast která hodně pomohla.Jinak se to odstraňuje operativně.Pěkné slunné pondělí.
11.4.2011 (11:45) #861590AnonymHostAhoj holky,
tak se hlásím po delší odmlce už s miminkem v náručí! 😀 😀 😀 <:o) <:o) <:o)
Nakonec to probíhalo jinak než podle plánu, le to tak bývá, naštěstí bylo vše v pořádku. 31.3. jsem měla jít na kontrolu a domluvit si termín porodu někdy kolem 5.4., termín podle UTZ byl 10.4. No a toho 31.3. nad ránem mi najednou odtekla plodová voda, takže jsme do porodnice vyrazili o pár hodin dříve a ne na kontrolu, ale rodit 😀 Malá byla tím KP a já prvorodička, takže to bylo bohužel císařem, to se nezměnilo. No ale zvládly jsme ho dobře, v podstatě to byl bezbolestný porod, ovšem raději bych rodila přirozeně… Pravda je, že toho do mě nacpaly asi dost, jak psala Rybízek, nejmíň pět různých infuzí, preventivně antibiotika a 3 dny injekce proti bolestem. Subjektivně ty bolesti při porodu (cévkování, epidurál) i po porodu byly vcelku malé a v pohodě snesitelné. Nejvíc mě na tom císaři mrzelo, že manžel nemohl být přímo u porodu (ale choval malou bezprostředně po narození, dřív než já, je na to patřičně hrdý a udělal si k ní krásný vztah 🙂 ), že já jsem mimi neměla hned po porodu na bříšku (pár minut po porodu mi ji ukázali a pak asi za 30 min jsme byli všichni tři spolu u toho přikládání k prsu, asi tak půlhodinu) a hlavně že první dva dny jsem nebyla schopná kvůli pohyblivosti se o ni plně starat, takže mi ji nosili jen na kojení. To jsem teda obrečela. No ale miminko je úplně v pořádku, je to holčička Sára, porodní míry 3490 g a 47 cm. Takže váha pěkná, na to že se narodila o cca 10 dnů před termínem 🙂 . Po porodu prakticky ani neplakala, manžel poctivě choval a vítal ji na světě 🙂 Zato já jsem mnohé věci v porodnici obrečela, to ty hormony – brečela jsem střídavě štěstím a dojetím (při pohledu na ni) i z lítosti (že ji nemám hned od začátku u sebe apod.)
Domů nás pustili 5. den, pohyblivost i bolestivost se zlepšovala každým dnem a teď se už cítím úplně O.K.Jinak řešíme to samé co vy – taky mě nejdřív vyděsil malý stroupek od krve na pupíku, který se tam pro mě nepochopitelně objeví každý den znovu – odkud? A taky už jsem dala dudlíka, v jejích 10 dnech – sice se všude píše a i naše dětská dr. říkala, že první měsíc ne kvůli tomu, že to kazí techniku sání, ale dělala přesně co vy píšete – z mého prsu dudlík, opakovaně se ho dožadovala, jinak plakala, a přitom u prsu se zklidnila a už nesála.
V porodnici se mi taky děsně nalila prsa, pěkně to bolelo a tlačilo a bylo to horké… naštěstí to do druhého dne ustoupilo. Kojíme přes kloboučky, mám na ni krátké bradavky a měla problémy se přisát. Ještě že existuje takové jednoduché řešení.Jo, a mám taky huggies a taky mi párkrát protekly, ale myslím, že by protekly i jiné, je to spíš náhoda. Mockrát samozřejmě neprotekly 🙂 Měla jsem i pár pampers, ty mi přišly, že míň sajou, jakoby v nich byla víc v mokru. Takže budeme kupovat zas ty Huggies, na kuponky v DM.
Holky, já jsem v knihách četla, že ven se může hned po návratu z porodnice, samozřejmě teda nesmí být mrazy. Takže my už byly venku několikrát, vždy krásně usne a tvrdě spí. Teď o víkendu jsme byli oba dny na výletě, včera jsme ušli s kočárem nejmíň 5 km po krásné asfaltce v lesích. Tak snad jsme jí dopřáli zdravý vzduch 🙂 Neberu ji ale zatím zásadně mezi lidi (obchody, restaurace, prostě nic) a omezuju návštěvy, prý řádí dost virózy a taky chřipka B, to mi říkala dětská dr.
Všem, co už mají miminka v náručí, moc moc blahopřejeme!!!! <:o) <:o) <:o) A těhulkám hodně klidu a trpělivosti a hlavně bezproblémové porody! Rybízku, jsem moc ráda, že se vám podařilo porodit přiozeně a bez komplikací, myslela jsem na Tebe… A celkově je super, že zatím naše porody probíhaly poměrně dobře, zdá se, že žádné zásadní komplikace, přidušení nebo akutní císař nebyl, to je super!!!!
Mějte se krásně a snad zas někdy napíšu, ale zatím se sžíváme a já šetřím každou minutu, obdivuji maminky se dvěma dětmi! Ale my ten rytmus taky najdeme 🙂
Lenka11.4.2011 (12:15) #861591AnonymHostLenko, moc gratuluji k narození Sáry, holky jste to šikulky, že jste to tak zvládly dobře! Hodně zdravíčka malé a štěstíčka a pohodové sehrávání! Já na Tebe vzpomínala, říkala jsem si, že ses tu dlouho neobjevila, zda už náhodou taky nemáš malou v náručí!
Verunko,
já čistím pupíček jen lihem, převařenou vodu jsem používala ze začátku na to levý očičko, ale když se to nelepšilo tak jsem začala čistit Opthalem, aby to bylo jo čistý. O převařené vodě na pupíček jsem neslyšela. Jak sestřička v porodnici tak dětská od mé pediatričky obě mluvily vždy jen o čtverečku buničité vaty namočené troškou lihu. A čistím jen 1* denně, i když se to tam třeba objeví ještě znovu. Taky to nechci nějak mordovat. Po koupání se to většinou čistí lépe, že se ta zaschlá krvavá krustička trošku vodou rozmočí. Ale nekoupeme každý den jen obden.Já používám Pampers na noc a Huggies přes den, protože občas právě protečou. Tak nevím zda je to střihem, že tak netěsní ty gumičky nebo co. Pampers mi zatím ani jednou neprotekly na oblečení.
Já jdu vařit, ať máme oběd včas, když po poledni vyrážíme na tu ortopedii. Malá se snaží zabrat, už přešla i škytavka…tak si snad schrupne mezitím co budu vařit. Danulka si hraje hezky s Legem, ani o ní nevím a ještě dává Simče zpátky dudlíka do pusy, když jí vypadne:) .
Opatrujte se všechny!!!
11.4.2011 (13:42) #861592r raduzkaRegistrovaný uživatelVerunko, my taky stale cistime jen lihem….musim vzdy ten bunicitej ctverecek vic namocit a pak to jde samo.
Ocicko, se nam stale nehoji…zitra jdeme do poradny,tak uvidime co nam rekne i na to kojeni…manzel je uz nervozni,ze ma malej porad hlad, ale on se nacpe a kolikrat pak taky neco vyblinkne?Cuca, jak poznas,ze male je uz dost napapkana…jako ze si krkne nebo ne? Ja jsem davala maleho krknout do takoveho klubicka,ukazovali nam to v porodnici,ale malej si v tehle poloze nikdy nekrnul, tak ho musim davat jakoby techniku za nas na rameno :(, to pak krka o 106.
My koupeme denne, zas mi rikala pediatricka,ze je to lepsi koupat denne takhle ze zacatku, aby si udelal takovy rezim…ale neni to nejake velke cachtani…vzdy sup sup a hotovo, tak z toho mame takovy ritual.
Jinak nam malej spi jen na prochazce, kdyz je vzhuru, tak jen rve a nebo saje,i kdyz mi ted uz pripada, ze si zacina z mych prsou delat taky dudlik,ale dudlika ma a kdyz je venku, tak s nim duda, tak snad mu vyhovuje.
Ja si jdu rychle ohrat obed…prisli jsme z vychazky, tak rychle musim do sebe neco nahazet a pak si jeste schrupnout, malej spi jen na vychazce a to ja tam spat nemuzu:( a v noci je vyspalej,takze rve a rve a rve a usina tak kolem jedne…a uz ani nevydrzi spat do rana…a takove to bylo hodne miminko:(……
Rybizku, my sli ven az 14 dni po porodu a to nam rekla pediatricka.
11.4.2011 (14:40) #861593AnonymHostMy jsme zpátky z poradny….na očičko Oftalmo septonex,pupík lihem a kdyby bolelo bříško,tak Sab Simplex :o))) Snad se to očičko do pátku správí,protože jestli ne,tak budemem muset do dětské nemocnice pro ATB a to se mi opravdu nechce 🙁
Jinak šmoulinka už má teda taky dudlana :o)) Sice ho nekolikrát vyflusla,že ho nechce,ale už dujdá 🙂 Mně ani tak necumlala prso,ale naučila jsem ji na malíček…jenže kdo má furt sedět u postýlky s malíčkem s pusině?:D Tak největší radost z toho bude mít asi můj chlap :o)))))
Cuco já tě obdivuju,jak to stíháš?Vařit atd…..já myslela že něco stihnu udělat,ale houby…Kája pláče,tak ji mám pořád na rukou a jednou rukou se toho moc udělat nedá 🙁
Ale teď usnula,tak mám šanci….takže zatím papa
Leni,gratulace k Sáře
Radu,to se zlepší..však ono to malého přejde a bude to lepší.Ti chlapi to tak nějak hůř nesou ten pláč,co?Můj mi řekl,že jestlibude Karolínka plakávat často tak se odstěhuje…..debil (pardon)Tak jsem mu řekla,at si klidně jde….. :o)
11.4.2011 (17:17) #861594AnonymHostČauky maminy. Tak nás v čera propustili z porodnice. Ve středu mi tedy císařským řezem v 9.59 hod. vyndali syna Daniela 3.170g a 47 cm. Vše v pořádku a můžu říct že jsem v porodnici celkem i odpočinula. Zatim je to zlatíčko buď chrní nebo papá, žádné řvaní jen tak. Jeho bráška Lukášek je bráška jak má být. Všem maminám v očekávání hodně štěstí a všem co se narodilo mimčo zatim co jsem byla mimo velká gratulace, nečetla jsem příspěvky, zatim se to doma snažím nějak uspořádat. Zatim včem páčko
11.4.2011 (19:39) #861595AnonymHostŠárče:
Gratulka k narození Danielka, hodně zdravíčka malému a také štěstíčko a mamince co nejhladší rekonvalescenci po porodu a klidné šestinedělí!
Super, že Lukášek je velkej brácha, tak jen ať mu to vydrží!Verunko,
kdyby Simča před obědem každý den nespinkala, tak asi nestíhám vařit. Zatím ťuky ťuky vždy po ranním krmení usne na docela dlouho tak se to dá zmáknout.U ortopeda to dopadlo výborně, výsledek je 1A tak se budu řídit dle rad naší dětské Dr. a nebudu přes pampersku dávat už žádnou látkovou plenu. Za měsíc jdeme na další kontrolu.
Maminek tam bylo hafo, asi jen 4 přebalovací pulty, ale dalo se to. Samo, že jak jsem malou rozbalila, tak bylo nakadíno tak jsem musela malou hned přebalit. Taky tam jedna mamča v čekárničce cca 3*4metry kojila, některé maminky svlíkaly ve stoje (s těma většíma – tak 1/2ročníma mimčama) a šlo to velmi rychle. Ta prohlídka UTZ trvala všeho všudy snad 1 minutu.
No příští úterý poradna na tu se těším taky, abych věděla jak malá přibírá!Simče se také šupí pokožka, koupeme obden, vždy po koupeli a naolejování je taková voňavoučká a heboučká a ráno už zase hlavně v záchybech – zápěstí, v kotnících má šupinky. Ale prý je to po narození normální. Tak se tím nějak nezabývám. Horší by byla nějaká vyrážka, kopřivka, toto zatím ani dětská lékařka neřeší. Jen se mne ptala co používám za kosmetiku (prý pozor na Johnson´s – nedávno u ní byla nějaká dealerka a když to Dr. očuchala, tak řekla to přeci neee, takto převoněné výrobky na miminkovskou citlivou pokožku). Já používá Atok a Weledu, to je prý OK.
Dnes jsem si udělala radost, odpo po návratu od ortopeda jsem nakrmila, vzala malou do kočárku a prošla jsem se s ní do města, koupila si od Tescomy pánev s keramickým povrchem už jsem na ní měla zálusk od Vánoc, když mi Ježíšek nenadělil tak jsem si ji obstarala sama:D .
Vrátily jsme se před hodinkou a Simča ještě stále chrupká v tašce od kočárku. To až se vzbudí tao bude fofr s jídlem…
Koupat budeme dneska asi později. To bych před jídlem nezvládla. Navíc taťka jel s dědou do bazaru koupit nový ojetý vůz, Danča je s nimi, tak musíme počkat na pomocníky. Taťka koupe a Danča češe Simče vlásky po koupání.NO a s tím poznáváním zda má Simča dost – tedy že je dost napapaná, někdy sama vyplivne prso, jindy si pěkně odříhne a už nehledá, většinou se u jídla pěkně vykaká a pak ty 2-2,5hoďky vydrží. Mám za to, že se tedy zasytí, že by jinak hledala dřív. Danča se přecpávala, byla častěji přikládaná a pak z toho zvracela. Tak doufám, že to takto nedopracujeme se Simčou. Zatím se nabaští a je spokojená, nebrečí. Jen někdy odpoledne mezi 16.-18.hod. nemůže zabrat po jídle a to je pak mrzutá a tak se tak nějak vždy chce malinko uřvat k spánku (1min) a pak je klídek. V noci jen tak kňourne, to se vzbudím nakrmím a pak po jídle zase klidně spinká, kolikrát spí i u nočního přebalování.
Tak klidnou dobrou noc s mimísky a maminkám, co to mají za pár tak ať vás taky nic netrápí!!!
11.4.2011 (20:10) #861596v veverikRegistrovaný uživatelahoj maminky,
Hlásím se po delší absenci, nějak nestíhám. Asi si to vždycky blbě naplánuju, protože pokaždé když už sednu k Pc, tak se malá vzbudí a už lítám.
Dneska je hrozně neklidná, vubec nechce spát a každou chvilku se kroutí. Přemyšlim co jsem snědla, ale nic mě nanapadá, tak nevim. Připadam si jak na dietě, už jsem shodila vševhno co jsem nabrala a dokonce obleču i rifle, které jsem měla před těhotenstvim.My jsme byli na prochazce za dva dny co nas propustili z porodnice. Dr rikala, že neni duvod to odkladat, pokud je venku hezky.
ad loupáni kůže, z čeho myslite, že to může byt? Beatka se taky začala loupat, tak ji mažu slunečnicovým olejem, ale přijde mi to pořad stejné.
ad plinky, ja jsem měla ty žlute pampers new born a byly super. Ted mam pampers premium care (bile) a ty už mi tak dobre nepřijdou. Jednou mi i protekly a zda sr mi, že moc dobře nesajou.
Holky přebalujete miminka hned po krmeni? Beatka vždycky neskutečně kadi u kojeni, ale když dopapame, nechci s ni hned natřasat na přebalovaku. Jenže pak usne, spi třeba až do dalšiho kojeni. A kdybych ji přebalila až před tim druhým kojenim, akorat by se rozeřvala. Připadam si jak v začarovanem kruhu.
Ješťe dotaz na závěr, mate už nad postylkama kolotoče a pouštite je miminkům?
11.4.2011 (21:36) #861597e EvíkRegistrovaný uživatelAhojky těhulky a maminky.Tak já se hlásím stále jako Kinder vejce.LENI a ŠÁRKO vítekte zpět mezi nás a velkou gratulaci oběma.Zdravíčko a štěstíčko do postýlek pro vaše drobečky.Mě už malej v břiše tolik tlačí a vyvádí že se nemůžu dokat až se taky rozhodne vykouknout na svět.Každý mi říká že si to mám užít dokud tady ještě malej neni ale já už se fakt nemůžu dočkat porodu.Přes den bych pořd jen spala a v noci se vzbudim va dvě a tři hodiny čumim do zdi nebo na tv.K doktorce na kontrolu jdu mimořádně až ve středu a tou dobou snad už bude zase manžel doma s cest.Snad se nám podaří konečně malého vylákat.
12.4.2011 (1:28) #861598r rybízekRegistrovaný uživatelAhojte..
Lůco, ještě, že se miminku nic nestalo!! Tebe ať ruka nebolí a brzy je to o.k.!!
Veru1, kuponky jsem dostala normal na kase, když jsem si jako těhu žádala kartu. Byla tam i sleva na ty jednorázový kalhotky a taky 1 plinky, jinak jsem nic nevyužila. Pupík čistím lihem a tyčinkou na čistění nosíku a uší, pěkně se to s tím vytírá. A s tím zpíváním taťky malé.. no co, hlavně, že se jí to líbí ne? 🙂 Gratuluju sestře k těhu! Budete mít děti blízko sebe, super!
Hruštičko, mě se udělal hemeroid u Karolínky po porodu, tak jsem měla Factu a teď to taky zlobilo na konci těhu, po porodu už nee, takže vím, že se to určo může v těhu i při kojení. Díky za pěkné přivítání a moc díky za pozdrav do porodnice, Šárka mi vyřídila. 🙂
Cuco, já jsem s váhou Beátky moc spokojená, jen ty jejich odhady.. nkědy by bylo lepší mlčet. 😛
Leni, moc gratuluju k Sárince!!!! <:o) Pěkná váha na to, že byla dřív , ale asi proto už se jí zachtělo ven. Hlavně, že to takhle dobře snášíš, super, jen tak dál!! 🙂 Právě vím, že ta paní říkala, co to bylo kapaček různých a pak od bolesti dva dny a další dva dny injekce atd. .. Prsa jsem měla taky nalitý jako blázen. Když jsem ležela na zádech, tak mi to mlíko a otok tlačily skoro až na klíční kost, no mazec!! Ale už se to ustálilo, nejhorší to bylo asi 3.-5. den po porodu. Teď už dobrý! Dneska jsem si počítala kojo a vyšlo mi to na 8-9 dávek, tak snad jsem na tom tak nějak podobně jako vy všichni…? A neboj, brzy si zažijete svůj režim a budeš vše zvládat. Mě dost pomáhá tchýně s Karolínkou. Minulý týden ji měli od pondělí do pátku a na víkend byla doma a dneska si ji zase vzali do středy nebo čtvrtka. Tak jsem si dneska vyprala dvě pračky, zítra vyžehlím a ve středu uklidím a pak se zase budu věnovat jen holkám. 🙂
Šárče, moc gratuluji k Danielkovi! Paráda, další chlapeček Ať jste zdraví oba!!!
Veveriku, kolotoč zatím nemáme přidělaný, myslím, že je ještě brzy. Taky se mi ty bílý Pampers moc nezdají, ten povrch, ty zelený, co jsem kupoval Karolínce byly asi lepší! Přebaluju po kojení, opatrně, moc s ní samozřejmě neházím! Ale jinak to nejde, taky kaká u kojení a kolikrát stačí, když si pořádně prdne a můžu dávat novou 😀 Taky se loupeme, to je asi normální, myslím, že je to díky tomu, jak byly celou dobu ve vodě v břiše.12.4.2011 (1:29) #861599r rybízekRegistrovaný uživatelDneska jsme si daly s Beátkou krásnou vycházku. 🙂 Byly jsme venku s kamarádkou, co chodíme ven, tak jsem jí povyprávěla celý porod a ona mě zase co u ní nového.. jsem se círtila jako znovuzrozená! Zítra půjdem snad zase, doufám, že nebude pršet. Kočárek super!! Beátka od ní dostala k narození štěně od Lamaze, tak jsem byla ráda, moc se nám líbí, jen nevím, jestli ho prát nebo ne, když je nový. Co myslíte?
Zítra musím zavolat do nemocnice na kyčle, zda se objednává nebo ne. U Karolínky to bylo tuším bez objednání, jen na to měli určený konkrétní hodiny. Doufám, že to bude mít beruška v pořádku, mám trošku obavu skrze tu polohu při porodu a tak celkově, jak se tam mačkala v břiše. A zárověň se asi stavíme na matriku pro rodný list. Taky postavený na hlavu, do 8 dní bych ji měla nahlásit na VZP, ale bez rodnýho čísla to nejde a to dostanu do 14 dnů a teď babo raď! :S A vy už chodíte do poradny? Já jsem jen zavolala pediatričce, že už mám po porodu, přijela se na malou hned ten den podívat po ordinačních hodinách k nám dom, aby si ji převzala do péče, vzala si zprávu z porodnice a papír od tuberkulózy, vyplnila jí zdravotní průkaz, řekla že K vitamín má pichlej z porodky a Vigantol se dává až od 14ti dní a navíc mi ho nemůže bez r.č. napsat (taky dobrý co?? :@ ) a tak se se mám prý pak stavit, jak pojedeme z radnice a VZP, že mi ho dodatečně napíše a třeba mi malou převáží, abych věděla, jak pěkně přibírá. Ale jinak jdeme až v šesti týdnech a to vezmu rovnou Karolínku na kontrolu ve třech letech a budem to mít sfouklý za jednou 🙂
Tak se zdá, že už si malá přestala broukat a konečně usla, už jsem ani nedoufala… dneska normálně v noci spala od 22 hod. do 7 hod. vtahu! Pak se najedla a do devíti ještě opočívala a pospávala. Pak byla do 10 hod. vzhůru a po kojení usla do 15 hod. A jen se najedla a jely jsme ven a zase spala, až do půl osmé, nemohli jsme ju s Alešem vzbudit, vždycky se o to pokoušel a ona mu darovala takovej krásnej úsměv ze spaní, že ji nechal spat dál 🙂 No a teď už teda si spí zase, jen mám strach, jak dlouho.. ? No nic, když tak budu spat zítra ve dne s ní, uvařený mám od švice a tchýně, takže já budu vařit až ve středu, celej týden máme nějaký darovaný jídlo, bohudík za to!! 🙂 Moc to pmůže!
No nic, jdu dat sprchu a spat. Já si tak užívám té „pružnosti“ bez bříška, paráda!!!! Všechno se dělá tak líp, hlavně to předklánění. Ten konec byl fakt hroznej. Takže vy, co bříška ještě máte, ať vám to co nejrychleji uteče ten konec! 🙂 Dobrou.12.4.2011 (9:44) #861600AnonymHostahoj maminky,
já už se na tu moji malou šmoulinku nemůžu dívat..trápí jí prdíky a já nevím co s tím……dávám si bacha na to,co jím a za chvíli asi přestanu jíst úplně…..je to hrozné.SabSimplex moc nezabírá,takl hledám někde na netu nějakou pomoc.a našla jsem tohle:
http://www.miminko.estranky.cz/clanky/rady—tipy/Prdiky_-koliky.htmlMáte některá ještě nějakou radu jak na to?Je mi ji tak líto,jak ji vidím,jak se kroutí a napíná….bříško masírujeme,ale….chjo.Bych to vzala na sebe kdyby to šlo 🙁
Jinak já kolotoč taky ještě nemám.
Karolínka taky u kojení prdí a kadí,ale v porodce nám říkali-přebalovat před kojením,ona to vydrží. Navíc,my kojíme co 3 hodiny.Ale když vím,že je to fakt hodně,tak ji přabuluju i po kojení 🙂12.4.2011 (10:13) #861601AnonymHostJo a holky,prosím prosím….která z vás tady dávala odkaz na ty dětské naušničky?Myslím že šárka…mohla byste to se dát ještě jednou?Prosííím :o)))
12.4.2011 (11:28) #861602AnonymHostVerunko,
naše Simča se s prdíkama tak nějak popere sama. Ale dětská sestřička od naší lékařky říkala, že co si maminky chválí tak jsou probiotické kapky Bio Gaia. Je to tedy dost drahá záležitost, ale zabírá.
Než u nás, ta je lepší to koupit v POlsku nebo Německu. U nás to stojí snad kolem 600-800,-. V Polsku prý vyjdou kapičky na 200. Je to síla, že u nás mají vše tak našpuntěný ceny pro miminka – jak plínky, tak léky.
Jo a někdy nemusí mít prcci prdiky kvůli stravě maminky, 3 měsíce prostě trvá, než miminkům pořádně dozraje ten trávicí trakt, takže ač maminka vyloučí vše nadýmavé ze stravy, tak stejně mohou mít některá mimča větší a některá mimča menší potíže při trávení.
My si s tím u Danulky taky užili své.Rybízku, super že Beátka tak spinká, určo krásně prospívá a není důvod chodit brzy do poradny. My tedy byly na týdnu a jdeme zase až po 14 dnech. Rodný list nám udělali na počkání – to bylo Simče 4 dny, manžel to zařídil v den, kdy nás pustili z porodky a min. pondělí hned zaběhl do VZP zařídit kartičku. A v poradně jsem byla a Dr. mi normálně už Vigantol předepsala.
Dnes beruška pila v noci v 1 hodinu a pak v 6ráno. Taky to docela jde, pěkně se vyspíme.
Kolotoč jsem včera pustila, když jsem jí chovala – máme ten od FP jak promítá motýlky na strop a stěny a to se Simče líbí, možná i ta melodie co u toho hraje. Děda nám to upravil, tak to není na baterky ale je tam zdroj a dávám do sítě, jinak by ty baterky vydržely možná jen týden, je to hrozný žrout energie!
A závidim navaříno, to nám se dostalo jen 1* po návratu z porodnice, a to tchyně udělala něco na kari, tak jsem si ani nedala a jedl to manžel sám.
Ale fakt zvládám vařit, takže co bych po kom chtěla. Dnes budu dělat rybí filé přírodně na másle a k tomu brambor. Polívku ještě mám s pohankou a jáhlama. Zítra si uvařím rajskou na 2dny.Tak krásný den všem maminkám, miminkům i těhulkám!
-
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.