Základní recept na polední kašičku

Ingredience: 1 mrkev (100 g) 1 brambora (50 g) 20 g čerstvého masa 3–4 PL čerstvě lisovaného pomerančového džusu 2 ČL řepkového oleje (8 g) Popis přípravy: 1. Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm velké kostky. Maso nakrájíme na proužky. 2. K varu přivedeme 100 ml vody a vše v ní povaříme doměkka asi 10 min. (zelenina […]

Ingredience:

1 mrkev (100 g)
1 brambora (50 g)
20 g čerstvého masa
3–4 PL čerstvě lisovaného pomerančového džusu
2 ČL řepkového oleje (8 g)

Popis přípravy:

1. Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm velké kostky. Maso nakrájíme na proužky.
2. K varu přivedeme 100 ml vody a vše v ní povaříme doměkka asi 10 min. (zelenina by se měla dát snadno propíchnout špičkou nože).
3. Kaši umixujeme ponorným mixérem, zároveň přidáme olej a džus. Je-li kaše příliš hustá, přidáme ještě trochu vody.

Praktická rada Zamrazte si malé porce masa. Na druhu masa nezáleží, každé má své specifické výhody.
Obměna Máte-li doma odšťavovač, můžete použít i jiné druhy ovoce. Vitamin C zlepšuje příjem železa.

od 5. měsíce | plnohodnotná
cca 160 kcal
7 g bílkovin * 8 g tuku * 14 g sacharidů

Více o tématu: recept

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist