Těhule duben 2011

• Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 3,676. až 3,690. (z celkem 3,945)
  • Autor
    Anonym
    Host

Tak jsem zpět doma z poradny, Simča už má 4600g, 57cm a poslechově dobrý, bála jsem se kvůli té rýmě aby z toho nebyl kašel.
    Na bolení doporučovala Espumisan, jenže mě přijde divný ládovat do mimi něco s banánovou příchutí takhle brzy, no to je ta moje přecitlivělost na různé chemie ve stravě, kosmetice a tak všeobecně. Tak jsem předestřela možnost užívání probiotik, tak Dr. říkala, že tím nic nezkazím – tak jsem koupila od Valosunu pro mimča od 1.měsíce tobolky a budu to míchat v mlíčku či na lžičce s vodičkou či čajíkem a dám při kojení.

ad prsní vložky, jak se mi upravila tvorba mlíčka, tak nepotřebuji a mám doma přebytky. Zůstala mi celá neotevřená krabice od Chicca – jsou jednotlivě balený a zatím nejlepší co jsem vyzkoušela. Pak jsem měla Babylove a ty v těch teplech se mi vždy pak nalepily na prsa a pouštěly chloupky či vlákýnka tak jsem to sundavala z bradavek, aby to malá neměla v pusince.
    kdyby někdo měl zájem o ty vložky Cicco, je jich tam 60 kusů mohu zaslat za 170,-Kč i s poštovným. Co já s tím. Mám ještě ty od Farlina pratelný, tak ty mi zůstanou a zbyteček z další krabičky Babylove asi dám kamarádce co čeká mimčo. Ona je tedy taky spíš na látkový.

Za moment mi přijedou z Prahy Danulka s tatínkem, taťka půjde chrupat protože ráno přijel z noční a jeli s D. hned do tý Prahy. Danulka začala dost kašlat tak jsem zvědavá, zda bude chtít jít ven, aby nerušila doma taťku. Zapomněla jsem jí vyzvednout v lékárně léky na alergii, já hlava děravá, když jsem tam brala ty probiotika. Tak se možná projdeme do lékárny Simču dám do kočárku.

Petspi:
    Simča si někdy taky řekne o pití dřív než po 2 hodinkách jak je jinak přes den zvyklá, teď v těch vedrech jí to ale dopřávám. Je to na žízeň, když se jiné tekutiny nedávají takhle malým miminkům tak to beru. Lepší když pijou dostatečně než aby byly holky dehydrované:) !

Tak krásné odpoledne všem paaaa zdravíme z Jablonce!

Anonym
    Host

Hrusticko, ano, ano, Damianek kolikrat tlaci cely den…ted to mel v nedeli,normalne spi v kocarku od 10-13 a tu nedeli byl kazdou pulhodinku vzhuru, cervenej jak rak a vtekal a rval :(. Ale kdyz mu to jde,tak je strasne hodnouckej.

U nas sono v pohode, museli jsme na kontrolu, kvuli te zloutence, jeste nas ceka za 4. tydny odber z prstu a pak snad uz budeme mit vyhrano. Dnes jsme byli na kyclich, tak dalsi kontrola az za 6. tydnu, nastesti taky bez nalezu a dneska jsem taky nechala dat rotarix, tak jsem o 3 tisice lehci, ale VZP jeste 500 Kc vraci, tak to budu muset jen vyridit. No a za 4 tydny, hexavakcina a 2. davka rotarixu. Damiankovi, ockovaci latka na rotarix moc chutnala…jeste se rozciloval, ze toho neni vic.

Holky docela by me zajimalo,co delate z prsama (mlikem),kdyz vam ty prdolove tak dlouho spi, malej dnes spal od 19-1..nekdy se budi i kolem 23:00 hodiny a ja myslela, ze mi ty prsa snad prasknout, probudila jsem se uplne bolesti.Damianek chtel v 1 jen z jednoho prsa, pak uz druhe odmital a zas chrupkal, tak jsem musela to druhe odstrikat…a jeste doted me ty prsa naomak boli,jak byli asi napnuty!!!.

Od doktorky mame potvrzeni, ze muze malej plavat, tak pristi tyden se pujdem podivat jak to tam vypada a zacnem s tzv. vanickovanim, doufam,ze se to bude Damikovi libit.

Nas ceka vitani obcanku ve ctvrtek, tak jsem zvedava jak to ustojime, doufam, ze Damik nebude mit TLACENI a RVANI…to bych asi radsi odtamtud utekla.

Jinak si holky pripadam,jak kdyz mam doma modelku, kdyz nekam vyrazim, tak musim mit vzdy nahradni obleceni, alespon na 2*, dneska taky..na kyclich si pocural body,i kdy jsem se to snazila chytat,proste dole si to procural a pak jsem musela kojit, tak si prozmenu,to dalsi poblinkal, takze behem cca 2 hodin jsem ho u doktoru prevlekala a to jsem mela jeste poblity kalhoty a bricho…ach jo, co musime vytrpet:)

Barusko, ten fusak za 600 je ten zimni nebo ten letni…dej urcite odkaz.

h Hrusticka206
    Registrovaný uživatel

Cuco a to jsou jiný probiotika než ty Bio gaia nebo tak se to pise…? a kolik stojí? No já v zájmu odstranění prdů návám Juli Espumisan skoro 14 dnů…dávala jsem ten Babycalm a asi ho pak vyzkouším zase…myslíte, že se to může kombinovat třeba s tím Espumisanem?

Hlásím míry 4210 g a 55 cm a 6 týdnů ji bude v pátek:)
    Mudr. říkala, že Juli teď pláče po kojení asi proto, že se mi mění mléko, vlivem hormonů…a tak jí to jinak nechutná a taky že jsou děti v tomhle období právě neklidnější a plačtivější – no to odpovídá. Sama taky poznala, že jí prdíky trápí pořád, ale už míň. A dostala nějakou mastičku na ty pupínky, tam ji zítra vyzvednu, musí se udělat.

Joo – RAJCATA – máte zkusenost, ze by nadymali? Jedna holcina mi rikala, ji jeji Mudr ji pred nima nejak varovala…

Rybízku, ty si teda řádila v obchodech…tyjo,taky bych si zařádila 🙂

Cuco, pěkné výsledky z poradny

Veru, ty sis zařídila teda pěknou posilovnu, ti povím…ty už ani nemusíš cvičit:) Co mi připomínák, že já cvičit nějak nestíhám, musím na tom zapracovat, abych posílila ty svaly, aspoň trochu a už tak žačnu dost pozdě…:(

Mizím dámy…nějak nestíhám…prádla na mě čeká od odpoledne, že ho pověsím, furt jsem se k tomu nedostala:( Ale zato jsem už stihla upéct ten koláč…ať má manžel zítra nějakou snídani do práce

h Hrusticka206
    Registrovaný uživatel

Raduz, s těma prsama – mě se nenalávají nějak hodně, i když spí trřeba dýl…nebolí mě to…

Chico vložky – měla jsem jednou na zkoušku, poslala mi je jedna paní s podprsenkou a mě se zrovna teda prosákly…nevím, jestli to byla náhoda a zrovna mi teklo mlíko nějak víc, ale ty Babylove mi nikdy neprotekly až na triko… Toť má zkušenost zatím, ale ještě tam mám na jednou, tak je zkusím a uvidím…jinak jsou příjemný, velký a tenčí.

Anonym
    Host

Ahojky maminky,
    my jdeme na kontrolu dneska,resp. do poradny-….dneska je Karolínce přesně 8týdnů,tak jsem zvědavá.
    Včera přes den skoro vůbec nespala,jestli zabrala na 5-10min,pak se zase probudila a v tahu spala nejdéle tak půl hoďky.Takže to krásn dohnala v noci,kdy se budila na papu po 4h…ale přes ten den to dá teda zabrat…..ale byla docela i hodná,takžře se to dalo.
    Ráno jsem si ji vzala k sobě do postele,ani o tom nevěděla,protože spinkala.Ona je tak nádherná a úžasná….koukala jsem na ni snad dvacet minut (a tím ji asi probudila 😀 )
    Tak jsem zkusila ty vložky z podprdy vyndat a v pohodě,nic neteče :o))) Jinak ty Bablove-tam mi taky vadily ty chloupky..strašně mě to píchalo:)

Hruštičko-já taky něco slyšela o rajčatech,ale spíš,že je to alergen tak že proto se nemají jíst,stejně jako jahody.Ale už jsem měla několikrát domácí jahodový koktelj a nic se nedělo a rajčata taky baštím,sice trochu omezeně,ale jo.Ale zajímalo by-Rybízek tady kdysi psala,že v létě se bude muset vzdát třešní (nebo višní,to je fuk).Proč?Nadýmají?Já myslela,že jsou nebezpečné jen v kombinaci s vodou :o)))
    My teď taky baštíme Espumisan,ale nevím jestli to zabírá.Karolínka na prdíky trpí hlavně v nocoi a ráno.
    Tak se zatím mějte,odpoledne napíšu,jak jsme dopadly v poradně :o))

Anonym
    Host

Ahojky,
    jen se chci optat, ten Espumisan je nějak lepší než ten Sabík? My máme dosud SAbík, ale prdíky nás trápí pořád a nepřijde mi že je to lepší, tak že bych zkusila něco jiného 🙂 A kolik ten Espumisan stojí?
    Díky za info.

Anonym
    Host

Jo a o rajčatech mi povídala kamarádka, co má 8měsíční holčičku, že nadýmají, ať si na ně dám pozor. 🙁 Doktorka mě o nich zrovna nic nepovídala a ani jsem se jí neptala, tak nevím, co je na tom pravdy.
    Já je jím ale nevím, zda nadýmají – mě ne a u malé se to těžko pozná, když nás ty prdíky trápí tak jako tak 🙂

Anonym
    Host

Ahoj maminky
    tak se hlásím zase po delší době,nestíhám jako většina z vás.
    Včera jsme byli poprvé v poradně a hlásím,že Šimonek přibral 1kilo za tři týdny,takže už má 4100 a 52cm.Takže si myslím,že je to dobrý jinak jsme zdraví akorát nás pořád trápí ta rýma,ale doktor nám nic nedal jen říkal odsávat.
    Jé holky to máte dobrý že vám broučci tak krásně spí,malej každou noc minimálně na hodinu se probudí,protože se pokadí a pak nespí,tak jsem vzhůru s ním.Zrovna dneska byl od tří do pěti vzhůru,takže celkem náročný.Stále si říkám,že se ještě pořád přizpůsobuje zitra bude mít 4 týdny.
    Prdíky máme taky ale já mu nic nedávám vždycky se s tím popere sám,ale asi kdyby řvával víc jak vám tak budu muset taky něco koupit.Zatím to řeším cvičením,nebo mu pomůže teploměrem.
    Holky kolikrát za den se vám mimča pokakají? u nás je to nyní až 7-8 tak si říkám,že je to dost často.
    Jo vložky do podrsenky – já mám zkušenosti jen s Fixies a jsem spokojená ale moc mlíka mi taky neteče,takže asi proto.
    Ještě jsem se chtěla zeptat ohledně očkování,protože kluci to měli úplně jinak a i to dobrovolné nebylo tak rozšířené.Víte někdo kdy se očkuje to povinné a které očkování a proti čemu je to dobrovolné.Doktor mi jich vyjmenoval včera tolik,že v tom mám guláš.Co jsem se rozhodla tak to je ho naočkovat proti tuberkulóze,zrovna to sice zrušili ale všude chodí tolik cizinců a navíc mi jsme všichni očkováni,a později proti klíštěti bydlíme totiž pod lesem a i na zahradě ho chytneme hned.Letos jich je moc.
    Mějte se krásně malej už řve už ho to v lehátku nebaví.

h Hrusticka206
    Registrovaný uživatel

Pěkné dopo holky!

Petspi – Espumisan, mě po Sabíku přišlo, že Juli řvala ještě víc, teda ne vždycky..možná to bylo zrovna náhoda, ale když jsem jí ho dala tak v 80% po kojení řvala jak tur a fakt ještě větší řev než u Babycalm. A to jsem si myslela, že bude brečet míň,když to je fakt lék a nejen přírodní – jsem myslela, že jí to nestačí.
    Espumisan stojí u nás lékárně 95 Kč a Juli zabírá líp, teeda aspoň co tak můžu pozorovat. No můžes to vyzkoušet a uvidíš. Jedna mamka mi říkal,že taky s holčičkou bojovaly s prdíkama a že nakonec kapky střídaly, že jim žádný nefungovaly stále.

tak já ty rajčata dneska odpo zkusím,jestli nebude mít Juli nějaký větší prďouchy.
    O víkendu se chystáme na chalupu a v pátek to berem přes Prahu, tak doufám, že Juli bude mít dobrý den a budem se moct pěkně ukázat kamarádkám, mojí babi a i u mamky v práci …no je toho dost na jeden den, tak uvidíme:D

Veru, jsem zvědavá na zprávy z poradny.

Raduz, plavčo – pak podáš zprávy, viď, jak to probíhá a jak se to líbí:D

A jak jste spokojený s těma vložkama Nuk – někdo psal, že si je teď koupil:) Ty chloupky u těch Babylove…no trochu tam jsou, ale já to nějak moc nevnímám s těma chlupama od Andyho se to nedá srovnávat:D 😀

Ženský, já potřebuju už vyžehlit…ale mě se teda nechce…to je děs. No ale dneska už to je asi ve stádiu „když musíš, tak musíš“ 🙂

h Hrusticka206
    Registrovaný uživatel

Mám jeden stupidní dotaz – jak přijde kartička pojištence pro mimčo…jsou tanm papírky pro zaměstanavatele, ale to není třeba mu to oznámit, že ne? Oni za moje mimčo přece nic platit nebudou, nebo??? Díky:$

Anonym
    Host

Hrušičko,mně žádné papíry s kartičkou nepřišly.Ale myslím,že hlásit to nemusíš.Ale úplně jistá si tím nejsem.
    K těm kapičkám mám stejný názor,taky nám Espumisan sedí lépe než Sabík.Taky jsem dostala od mamky probiotika Bifiform a ten nám teda nesedl vůbec,Karolína se kroutila mnohem víc než jindy.Tak jsme to vysadily a pohoda.I jedna kamarádka říkala,že s nima nemá dobrou zkušenost….

Jinak po poradně hlásíme 59cm a 5980g :o) Tak jsem se smála,že šest kilo to ještě není 😀 Očkovat jdeme 6.6. tou hexavakcínou,tak jsem zvědavá,jak to zvládnu.Nemám ráda jehly….

Káťo,Karolína kadila pořád..každý mimčo to má jinak ale když prospívá,tak je to v pořádku.Myslela jsem,že se to nějak zmenší,ale ani moc ne.Kadí sice o trošku méně,ale ne o moc :o)) Je to moje továrna na odpad :o)))

Anonym
    Host

Hrusticko a Ve1runko díky za názor na ten Espumisan, zkusím jí ho koupit a uvidíme, kdyby jí to trochu zabralo bylo by to fajne 🙂 . Občas už jsem z toho zoufalá, když jí chudáčka vidím, jak se kroutí. 🙁

Já jsem zase na ten Bifiform dostala tip od kamarádky, že jim pomohly moc (těší mě, že je to tekuté, protože co mám kapsle, tak to do ní nemůžu pořádně dostat), tak jsem je zrovna dneska koupila a poprvé dala, tak uvidíme – doufám, že to horší než to je už nebude tedy, to by mě už asi trefilo. Ale jak m člověk poznat, jestli to je kapičkama nebo čím ????

Jinak dneska dopo byla Terezka hodňoučká, napapala se o půl 8 a až do půl 11 spinkala, takže jsem stihla konečně vyžehlit (už jsem toho tam taky měla hromadu) a trochu si tady poklidit. Pak jsme vyrazili na výlet ke mě do práce za holkama, už mě zase uháněly, kdy se přijdeme ukázat, jak rosteme 😀 No a nakonec jsme zmákli ještě návštěvu u tatínka v práci, )u toho jeho babince – ty se na nás vrhli jak slepice, až z toho Terezka byla hodně nesvaá (no já teda taky – bylo jich asi 20 a přihnala se na nás opravdu zběsile, protože jim končila pauza na oběd ale všichni ji chtěli vidět). Pak ještě nákup a domů – samozřejmě jsme museli u mě v práci papat, to bysme všechno nedali mezi papáními 😀
    Celej den byl opravdu v pohodě, zato odpolko asi tak ve 3 se začala zase kroutit, tlačit, kloudně se nenajedla – zase ty naše prdíky, no hrůza:( – tatínek si jí zase užil ve světle nejhorším, kdy chytala úplně amoky 🙁 Vydrželo jí to až do 8, teprve pak se trochu uklidnila a napapala a po chvíli usla, ale před chvilkou ji asi zase nějakej prdík probudil, že jsem ji musela uspávat znova, tak snad už teď bude chvilku spinkat. No myslím, že hodím sprchu a půjdu za ní, jsem nějaká hotová.

Mějte se krásně 😀

h Hrusticka206
    Registrovaný uživatel

Jooo Petspi, od doktory včera – ptala jsem se, jestli jí můzžu dávat fenyklový čaj a ona říkala, že od ukončeného 6 týdne jo, mezi kojením pár lžiček. Přes den se ho Juli snažím dávat a přijde mi, že pěkně prdí…možná to není tím a jen těma kapičkama, ale můžes to taky zkusit třebas. Juli je teda 6 týdnů až pozítří a dávám jí ho už od pondělka…

h Hrusticka206
    Registrovaný uživatel

Jooo a ještě něco – nekamenovat, prosím:$
    Ale Juli hodně prdíků zvládne na bříšku…v podstatě spí hodně na bříšku. Vím, co se říká…ale od známých mám dobré ohlasy právě i na ty prdy a na to, že se tak dětem pěkně spinká a u nás to tak docela je. Teda ne vždycky, někdy prostě nechce nebo tak…a ne pořád ji tak dávám. Ale třeba dneska ji vypadl dudl asi 3 krát…a jak byla taková ospinkaňoučká, dala jsem ji na bříško a usnula – ten dudl taky tak nevypadává. A ona zrovna dneska dudlala skoro celej den, nějaký ududlaný den , včera skoro vůbec:D

Petspi, to mě mrzí, že tak dlouho trpěla s prdíkama…je to fakt hrůza…uvidíš, co ty probio kapičky. Jak už tu někdo říkal, taky jsem ještě četla, že nekterým dětem může vadit víc mlíka, psal víc jak 250 ml denně…jako když mamka pije, tak nevím, jestli to chceš třeba vyzkoušet.

Anonym
    Host

Ahojda, hlásím se po včerejším vážení, máme 4,390 a 56cm v 6 týdnech:-) Za posledních 14dní jsme přibrali půl kila:-)) Ten fenyklovej čajík my máme doma od ukončeného 1.týdne je od firmy Apotheke.Jinak na prdíky cvičíme nožkama a občas na noc taky ten Espumisan a dobrý:-)Ale nedávám ho každou noc a přes den vůbec a dokonce jsem si včera dala halušky se zelím.Bylo sice sterilovaný ale dobrý, skoro jsme neprděli a dnes taky ne:-)ale musíme zaťukat,snad máme ty nejhorší prdíky za sebou:-))

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 3,676. až 3,690. (z celkem 3,945)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist