Vypečená snídaně

Už jste slyšeli o tom, že si můžete připravit lahodný domácí jogurt pečením ve vaší horkovzdušné troubě MORA? Postup je snadný a výsledek až nadpozemsky dobrý.

          Co budeme potřebovat:

  • 1 litr plnotučného mléka (ne trvanlivé)
  • 150 ml kvalitního bílého jogurtu se živou kulturou (Selský, Activia…)Na dochucení:
  • 200 g kondenzovaného mléka
  • marmeláda, med či čokoláda podle chuti

Dáváte-li přednost sladší chuti, smíchejte kondenzované a plnotučné mléko a poté je svařte. Chcete-li naopak připravit tradiční nakyslý bílý jogurt pozvolna přiveďte k varu samotné plnotučné mléko. V obou případech je další postup stejný. Tekutinu nechte zchladnout přibližně na 40 °C. Ideální teplotu poznáte ponořením malíčku – mléko má být na dotek příjemně teplé, ne příliš horké. V tuto chvíli vmíchejte kvalitní bílý jogurt s živou kulturou.

Předehřejte si naši horkovzdušnou troubu na 50 °C, doporučujeme zakoupit například model vestavné trouby MORA VT 658 BX v ceně 10 490 Kč, a vypněte ji. Mezitím směsí naplňte zavařovací sklenice a bez víček je vložte na 6 hodin do trouby “odpočívat”. Poté sklenice vyjměte, uzavřete a vložte do chladničky. Zcela nové modely našich chladniček MORA vám představíme již v červnu 2018. Zhruba za 2 hodiny se můžete těšit z vynikajícího domácího jogurtu, který si snadno dochutíte marmeládou, rozpuštěnou čokoládou nebo medem.

Extra tip pro gurmány:

Jestli pak víte, co je granola? Tahle lahodná křupavá směs, která se dokonale hodí k domácímu jogurtu, je vynikající zdravou snídaní. Domácí zapečené müsli z vloček, sušeného ovoce, ořechů a medu či javorového sirupu bez obsahu nezdravých cukrů připravíte v naší horkovzdušné troubě MORA lusknutím prstu. Nejprve vložte všechny sypké komponenty do misky a zalijte je tekutými surovinami. Směs promíchávejte prsty, aby se vločky dostatečně navlhčily. Poté ji rozložte na plech a pečte při nízké teplotě (max. 100 °C) za občasného míchání asi 30–45 minut do zlatova.

Při použití naší vestavné trouby, např. modelu MORA VT 779 BX, není nutné směs dále vysušovat v sušičce – takto připravená granola vydrží i několik týdnů.

8.6.2018 12:06| autor: Redakce Babywebu
Více o tématu: medmléko

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznetev zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist