Celozrnná delikatesa od společnosti Wasa

Blíží se jaro, a tak s odkládáním šál a svetrů mnozí z nás chtějí ulehčit také svému organizmu. Proto přistupují ke zdravějšímu způsobu stravování, chtějí vylepšit svou figuru a cítit se fit. Určitě není nutné držet drastické diety, když můžeme jíst kvalitní a dobré potraviny.

Ideálním spojením zdravé a chutné stravy je právě stoprocentní celozrnný chléb od společnosti Wasa. Je vyroben z žitné mouky bohaté na vlákninu, minerály a vitamíny. Z mnoha jmenujme například B1 a B2, fosfor, železo, hořčík nebo zinek. Už samotný název křupavého chleba – Delikatess napovídá, že ať už ho ozdobíme lahodným sýrem se zeleninou nebo si jej vychutnáme jen tak samotný, svou chutí nás jistě nezklame.

„K výrobě křupavého chleba Delikatess se používá celozrnná žitná mouka. Celozrnné produkty vhodně působí na zažívací systém, snižují riziko nadváhy, pomáhají prevenci srdečních onemocnění a cukrovky. Mají nižší glykemický index než produkty z bílé mouky,“ uvádí Lucie Hrdličková, Product Manager pro výrobky Wasa. „Při výrobě bílé mouky zrno ztrácí velké množství vlákniny, bio aktivních látek, vitaminů a minerálů a stává se tak zdrojem prázdných kalorií. Bílé pečivo na rozdíl od celozrnného nezasytí Váš organismus nadlouho, a tak se po něm brzy cítíte hladoví. Proto je důležité konzumovat celozrnné výrobky, bohaté na vlákninu,“ dodává Lucie Hrdličková.

Celozrnný chléb Delikatess je vyráběn bez použití kvasnic. Výsledkem této receptury je křehčí a tenčí chléb. Delikatess obsahuje všechny cenné části žitného zrna, které jsou jednou z nejdůležitějších ingrediencí pro náš každodenní život.

Proč trápit své tělo hladověním. Právě před „plavkovou“ sezónou je ten nejvhodnější čas zařadit do jídelníčku stoprocentní celozrnný chléb. Jeden plátek má 26 kalorií, takže obavy z přibývání na váze jsou zbytečné. Naopak Delikatess prospěje Vaší štíhlé linii.

A jak Delikatess servírovat? Fantazii se meze nekladou. Jako svačinku ho můžeme konzumovat i samotný. Ve spojení například s kvalitním sýrem či parmskou šunkou se ale stává opravdu lahodným. Kombinací křupavého chleba a oblíbených pochutin si i gurmáni příjdou na své. Obložené variace chlebíčků se tak stanou delikatesní záležitostí.

Věděli jste, že…

lidé začali vyrábět křehký křupavý chléb již před několika stovkami let hlavně z praktických důvodů. Pekl se jednou až dvakrát do roka podle sklizně úrody. Proto bylo zapotřebí, aby chléb dlouho vydržel a mohl být skladován. Tento typ chleba se dříve pekl ve tvaru kruhových koláčů s dírou uprostřed pro snadnější uskladnění. Spletené útvary se poté zavěšovaly ke stropu. Recept na výrobu zůstává téměř shodný až dodnes. Samozřejmě se stále modernizuje a zdokonaluje technika jeho výroby.

Celozrnný chléb Delikatess lze zakoupit v balení 270g za MOC 39,90 Kč

Více o tématu: čashořčíkminerálytělo

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist