Banánová jahelná kaše na lžičku

Ingredience: 200 ml plnotučného mléka 20 g jahelných vloček 50 g banánu Popis přípravy: 1. Mléko a vločky dáme do menšího hrnce a zamícháme. 2. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 1–2 min. Stáhneme z ohně. 3. Banán rozmačkáme vidličkou a vmícháme do kaše. Praktická rada: Místo samotného banánu můžeme oloupat a očistit 2 jablka, nakrájet je na malé kousky, […]

Ingredience:

200 ml plnotučného mléka
20 g jahelných vloček
50 g banánu

Popis přípravy:

1. Mléko a vločky dáme do menšího hrnce a zamícháme.
2. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 1–2 min. Stáhneme z ohně.
3. Banán rozmačkáme vidličkou a vmícháme do kaše.

Praktická rada: Místo samotného banánu můžeme oloupat a očistit 2 jablka, nakrájet je na malé kousky, podusit v 3 PL vody doměkka, rozmixovat s 1 banánem a po 50 g porcích zamrazit. Pak necháme vždy 1 porci rozmrazit ve vroucí kaši – a hotovo.

Pozitivní účinky: Jahelné vločky obsahují dostatek železa, banán dodá draslík. V mléce je obsažen vápník.

od 6. měsíce | bohatá na železo
asi 240 kcal
9 g bílkovin * 7 g tuku * 35 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist