Indické kari z červené čočky s rýžovým nápojem Provamel

Příprava 35 minut * 4 porce Ingredience: 200 g červené čočky 300 ml rýžového nápoje Provamel 120 ml smetany Provamel 2 lžíce biomásla 1 malá cuketa 1 malý kousek zázvoru 1 malý pórek 250 g batátů 4 lžíce tamari 2 lžíce umeocta 1 lžička kari 1 lžička kurkumy 1 lžička římského kmínu 1 lžička mořské […]

Příprava 35 minut * 4 porce

Ingredience:

  • 200 g červené čočky
  • 300 ml rýžového nápoje Provamel
  • 120 ml smetany Provamel
  • 2 lžíce biomásla
  • 1 malá cuketa
  • 1 malý kousek zázvoru
  • 1 malý pórek
  • 250 g batátů
  • 4 lžíce tamari
  • 2 lžíce umeocta
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička mořské soli
  • malá hrst čerstvého koriandru

Postup přípravy:

  1. Červenou čočku zalijte vodou a duste do měkka se špetkou soli. Uvařenou čočku propláchněte studenou vodou.
  2. Pórek, cuketu a oloupané batáty nakrájejte na kousky. Opékejte na másle spolu s nakrájeným zázvorem, až zelenina zesklovatí. Přidejte červenou čočku a promíchejte.
  3. Přidejte koření, tamari, umeocet a znovu promíchejte.
  4. Nakonec zalijte rýžovým nápojem a smetanou Provamel. Provařujte, až začne omáčka houstnout.
  5. Podávejte s rýží, na talíři posypte čerstvým nasekaným koriandrem.

Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat: 

Čočka červená půlená bio, COUNTRY LIFE, 500 g

Nápoj rýžový bio, PROVAMEL, 1 l

Smetana sójová bio, PROVAMEL, 250 ml

Více o tématu: zelenina

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist