Opékaný tempeh s bulgurem, čerstvým špenátem a smetanovou omáčkou Provamel

Příprava 40 minut * Rozpis na 4 porce Ingredience: 300 g bulguru 250 g uzeného tempehu 1 malý pórek 4 (350 g) rajčata 200 g žampionů 1 červená paprika 100 g čerstvého špenátu 1 lžička mořské soli 1 lžička tandoori 1 lžička kmínu 2 lžíce sójové omáčky shoyu 2 lžíce olivového oleje 250 ml sójové […]

Příprava 40 minut * Rozpis na 4 porce

Ingredience:

  • 300 g bulguru
  • 250 g uzeného tempehu
  • 1 malý pórek
  • 4 (350 g) rajčata
  • 200 g žampionů
  • 1 červená paprika
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička tandoori
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce sójové omáčky shoyu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 ml sójové smetany Provamel
  • 200 ml rýžovo-kokosového mléka Provamel
  • malá hrst čerstvé bazalky

Postup přípravy:

  1. Bulgur vařte 25 minut pomalým varem do měkka.
  2. Tempeh, žampiony a rajčata nakrájejte na kousky, pórek a papriku na nudličky.
  3. Na oleji tempeh opečte, až mírně zhnědne po okrajích, přidejte pórek, papriku a žampiony, promíchejte a opékejte, až zelenina mírně zesklovatí.
  4. Přidejte rajčata, opraný špenát, koření, sůl. Promíchejte a dochuťte shoyu.
  5. Do zeleninové směsi s tempehem vmíchejte bulgur  a zalijte sójovou smetanou a rýžovo-kokosovým nápojem. 2 minuty společně provařte a podávejte posypané čerstvou bazalkou.

Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Bulgur pšeničný bio, COUNTRY LIFE, 500 g

Nápoj rýžovo-kokosový bio, PROVAMEL , 1 l

Smetana sójová bio, PROVAMEL, 250 ml

Více o tématu: zelenina

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist