Caponata

Ingredience: 1kg lilku1 lžíce mořské soli1 lžíce bio olivového oleje extra panenského2 hrnky nahrubo nasekaného řapíkatého celeru3/4 hrnku nakrájené cibule1/3 hrnku bio vinného octa z Modeny4 lžičky bio cukru naturala3 hrnky bio passaty RAPUNZEL2 lžíce bio protlaku RAPUNZEL6 zelených oliv, vypeckovaných a nasekaných2 lžíce bio kaparů5 ančoviček v oleji Popis přípravy: Lilek nakrájíme na 2 cm velké kostky, […]

Ingredience:

1kg lilku
1 lžíce mořské soli
1 lžíce bio olivového oleje extra panenského
2 hrnky nahrubo nasekaného řapíkatého celeru
3/4 hrnku nakrájené cibule
1/3 hrnku bio vinného octa z Modeny
4 lžičky bio cukru naturala
3 hrnky bio passaty RAPUNZEL
2 lžíce bio protlaku RAPUNZEL
6 zelených oliv, vypeckovaných a nasekaných
2 lžíce bio kaparů
5 ančoviček v oleji

Popis přípravy:

Lilek nakrájíme na 2 cm velké kostky, na sítku zasypeme 1 lžící soli a necháme odkapat. Mezitím na troše olivového oleje mírně smažíme 15 minut celer s cibulkou a pak vyndáme. Použijeme velkou pánev. V té samé pánvi smažíme na troše oleje 10 minut lilek. Obojí pak přendáme do hrnce, přidáme ostatní ingredience a dusíme 15 až 20 minut. Osolíme a opepříme dle chuti, necháme vychladnout a podáváme na zeleném salátu s krekry nebo bílým chlebem.

Bio recept

Zdroj: www.jimebio.cz

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist