Caponata

Ingredience: 1kg lilku1 lžíce mořské soli1 lžíce bio olivového oleje extra panenského2 hrnky nahrubo nasekaného řapíkatého celeru3/4 hrnku nakrájené cibule1/3 hrnku bio vinného octa z Modeny4 lžičky bio cukru naturala3 hrnky bio passaty RAPUNZEL2 lžíce bio protlaku RAPUNZEL6 zelených oliv, vypeckovaných a nasekaných2 lžíce bio kaparů5 ančoviček v oleji Popis přípravy: Lilek nakrájíme na 2 cm velké kostky, […]

Ingredience:

1kg lilku
1 lžíce mořské soli
1 lžíce bio olivového oleje extra panenského
2 hrnky nahrubo nasekaného řapíkatého celeru
3/4 hrnku nakrájené cibule
1/3 hrnku bio vinného octa z Modeny
4 lžičky bio cukru naturala
3 hrnky bio passaty RAPUNZEL
2 lžíce bio protlaku RAPUNZEL
6 zelených oliv, vypeckovaných a nasekaných
2 lžíce bio kaparů
5 ančoviček v oleji

Popis přípravy:

Lilek nakrájíme na 2 cm velké kostky, na sítku zasypeme 1 lžící soli a necháme odkapat. Mezitím na troše olivového oleje mírně smažíme 15 minut celer s cibulkou a pak vyndáme. Použijeme velkou pánev. V té samé pánvi smažíme na troše oleje 10 minut lilek. Obojí pak přendáme do hrnce, přidáme ostatní ingredience a dusíme 15 až 20 minut. Osolíme a opepříme dle chuti, necháme vychladnout a podáváme na zeleném salátu s krekry nebo bílým chlebem.

Bio recept

Zdroj: www.jimebio.cz

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist