Indické kari z červené čočky s rýžovým nápojem Provamel
Recepty
Příprava 35 minut * 4 porce Ingredience: 200 g červené čočky 300 ml rýžového nápoje Provamel 120 ml smetany Provamel 2 lžíce biomásla 1 malá cuketa 1 malý kousek zázvoru 1 malý pórek 250 g batátů 4 lžíce tamari...
To máte dobré když se dostanete takto čas od času k nějaké indické kuchyni. Mně to dříve také moc chutnalo, ale pak jsem se toho v Indii na pracovní stáži přejedla a od té doby ani do těch evropských restaurací nemohu chodit, protože to prostě není tak dobré jako tam v Asii no.
Jojo tak kdybych se podívala jednoho dne do Indie, tak bych byla také moc ráda, a určitě bych se nebála a jedla z těch místních trhů, na to se obecně moc a moc do Asie těším, jednoho dne se tam určitě podívám a bude to moc prima.
Přesně tak, výlet do indie je naprosto topový, já jsem tam byla asi tři týdny a vůbec toho nelituji. Sice bych tam raději strávila ještě více času abych se naučial místní techniku vaření, ale i tak to bylo skvělé. Oni mají takové zajímavé principy třeba s nádobím.
Tak to by mě teda také moc zajímalo jaké techniky na vaření tam mají, musí to být asi hodně dobré sie od těch šamanů něco naučit, nemám pravdu? Jestli máš aspoň nějaký tip co si pochytila, tak dej vědět náznakem.
No hele tak co jsem tak nějak pochopila, tak všechny domácnosti mají prostě u sebe titanové nádobí a nezáleží na tom jestli je to nějaká vyspělé město a nebo snad vesnička osamocená v horách. U nás v Čechách se něco za rozumnou cenu dá sehnat přes zgastro .cz