Jáhlová kokína

Ingredience: 2 hrníčky rozvařených jáhel na hustší kašijavorový siruprozinkynasekané ořechy – para ořechy, vlašské, mandle, pecanové ořechy, makadamovérýžová mouka na zahuštěnísezamová semínka na posypání kokína na plechu – černý a bílý sezam Popis přípravy: Jáhly rozvaříme ve vodě, maximálně přidáme kokosové mléko pro vůni, raději dělám jen ve vodě i kvůli energetické hodnotě kokína, do rozvařených jáhel […]

Ingredience:

2 hrníčky rozvařených jáhel na hustší kaši
javorový sirup
rozinky
nasekané ořechy – para ořechy, vlašské, mandle, pecanové ořechy, makadamové
rýžová mouka na zahuštění
sezamová semínka na posypání kokína na plechu – černý a bílý sezam

Popis přípravy:

Jáhly rozvaříme ve vodě, maximálně přidáme kokosové mléko pro vůni, raději dělám jen ve vodě i kvůli energetické hodnotě kokína, do rozvařených jáhel namíchám nasekané ořechy a rozmixované rozinky, naliji 60ml javorového sirupu a zahustím rýžovou moukou. Vytvořím tuhé těsto, které tvaruji do kuliček a pokládám na plech s pečícím papírem, poté rozmáčknu na placičku a těsně před pečením posypu sezamovými semínky – černého a bílého sezamu. Vložím do vyhřáté trouby na 180 stupňů a peču 6-10 minut, podle velikosti a tloušťky kookína.

Možno zařadit dětem jako zdravé sušenky k svačince, jako vegetariánské dobroty, jako vánoční cukroví, jako dezert či jako kvalitní svačinka u tělesných cvičení.

Zdroj: www.jimebio.cz

Více o tématu: mlékosvačinka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist