Labužnická krupice s mangem

Ingredience: 1 zralé mango 800 ml plnotučného mléka 100 g (celozrnné) krupice 30 g cukru špetka soli 100 g smetany 2–3 PL sladkého rakytníkového sirupu Popis přípravy: 1. Mango omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a dužninu nakrájíme na 1 cm velké kostičky. 2. Mléko přivedeme k varu. Vmícháme krupici, krátce povaříme a na mírném plameni necháme za stálého mícháni 3–5 […]

Ingredience:

1 zralé mango
800 ml plnotučného mléka
100 g (celozrnné) krupice
30 g cukru
špetka soli
100 g smetany
2–3 PL sladkého rakytníkového sirupu

Popis přípravy:

1. Mango omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a dužninu nakrájíme na 1 cm velké kostičky.
2. Mléko přivedeme k varu. Vmícháme krupici, krátce povaříme a na mírném plameni necháme za stálého mícháni 3–5 min. bobtnat. Vmícháme cukr, sůl a kostičky manga.
3. Ušleháme smetanu, vmícháme rakytníkový sirup. Lžící do krupice vytvarujeme dolíček a naplníme jej šlehačkou.

Tip: Chutná skvěle i studená. Poloviční porce je ideální jako dezert.
Pozitivní účinky: Krupičná kaše uklidňuje a je snadno stravitelná. Ovoce je plné beta karotenu a vitaminu C.

uklidňující | bohaté na vitaminy
25 min.
při 4 porcích 1 porce asi 355 kcal
10 g bílkovin * 16 g tuku * 43 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist