Labužnická krupice s mangem

Ingredience: 1 zralé mango 800 ml plnotučného mléka 100 g (celozrnné) krupice 30 g cukru špetka soli 100 g smetany 2–3 PL sladkého rakytníkového sirupu Popis přípravy: 1. Mango omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a dužninu nakrájíme na 1 cm velké kostičky. 2. Mléko přivedeme k varu. Vmícháme krupici, krátce povaříme a na mírném plameni necháme za stálého mícháni 3–5 […]

Ingredience:

1 zralé mango
800 ml plnotučného mléka
100 g (celozrnné) krupice
30 g cukru
špetka soli
100 g smetany
2–3 PL sladkého rakytníkového sirupu

Popis přípravy:

1. Mango omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a dužninu nakrájíme na 1 cm velké kostičky.
2. Mléko přivedeme k varu. Vmícháme krupici, krátce povaříme a na mírném plameni necháme za stálého mícháni 3–5 min. bobtnat. Vmícháme cukr, sůl a kostičky manga.
3. Ušleháme smetanu, vmícháme rakytníkový sirup. Lžící do krupice vytvarujeme dolíček a naplníme jej šlehačkou.

Tip: Chutná skvěle i studená. Poloviční porce je ideální jako dezert.
Pozitivní účinky: Krupičná kaše uklidňuje a je snadno stravitelná. Ovoce je plné beta karotenu a vitaminu C.

uklidňující | bohaté na vitaminy
25 min.
při 4 porcích 1 porce asi 355 kcal
10 g bílkovin * 16 g tuku * 43 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist