Losos v síti

Ingredience: 400 g listového špenátu (nebo 400 g zmraz. listového špenátu v kostkách) 400 g cherry rajčat 150 g smetany 2 PL tvarohového sýra s křenem ½ ostrouhané citronové kůry (bio) sůl * pepř 500 g filé z lososa 4 sáčky do mrazničky (obsah 1 l) Popis přípravy: 1. Špenát omyjeme, očistíme a nasekáme. Rajčata omyjeme a napíchneme jehlou. Smícháme smetanu, sýr a citronovou […]

Ingredience:

400 g listového špenátu (nebo 400 g zmraz. listového špenátu v kostkách)
400 g cherry rajčat
150 g smetany
2 PL tvarohového sýra s křenem
½ ostrouhané citronové kůry (bio)
sůl * pepř
500 g filé z lososa
4 sáčky do mrazničky (obsah 1 l)

Popis přípravy:

1. Špenát omyjeme, očistíme a nasekáme. Rajčata omyjeme a napíchneme jehlou. Smícháme smetanu, sýr a citronovou kůru, osolíme a opepříme. Lososa nakrájíme na kousky 3 x 3 cm.
2. Lososa, špenát a rajčata rozdělíme do sáčků a do každého sáčku nalijeme čtvrtinu smetanové směsi. Sáčky uzavřeme sponou.
3. V nízkém hrnci přivedeme k varu trochu vody. Vložíme sáčky s rybí směsí a na mírném plameni povaříme asi 11 min. Na talíř vysypeme vždy 1 sáček. Hodí se k tomu rýže nebo bramborová kaše.

Praktická rada Sáčky si můžete připravit 1–2 h. předem a dát do ledničky.

jednoduché | lze připravit předem
při 4 porcích 1 porce asi 430 kcal
29 g bílkovin * 32 g tuku * 7 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist