Maminčin pudink

Ingredience: Na pudink: 3 PL potravinářského škrobu 400 ml mléka 1 kousek vanilkového lusku 2 PL cukru 100 g smetany Na přelití: 80 g čokolády 100 ml mléka Popis přípravy: 1. Škrob rozmícháme se 100 ml mléka. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dřeň vyškrábneme. 300 ml mléka dáme na mírný plamen vařit s cukrem, vanilkovým luskem a dření. Metlou na sníh […]

Ingredience:

Na pudink:
3 PL potravinářského škrobu
400 ml mléka
1 kousek vanilkového lusku
2 PL cukru
100 g smetany
Na přelití:
80 g čokolády
100 ml mléka

Popis přípravy:

1. Škrob rozmícháme se 100 ml mléka. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dřeň vyškrábneme. 300 ml mléka dáme na mírný plamen vařit s cukrem, vanilkovým luskem a dření. Metlou na sníh vmícháme škrob rozmíchaný v mléce a vaříme 2 min. za stálého míchání, až je hmota hustá. Stáhneme z ohně. Vanilkový lusk odstraníme a pudink necháme vychladit.
2. Ušleháme smetanu a vmícháme do vychladlého pudinku. Rozdělíme do 4 misek a dáme do chladna.
3. Pro přípravu zálivky nahrubo nasekáme čokoládu a rozpustíme ji v mléce na mírném ohni. Podáváme teplou nebo studenou s pudinkem.

Pro mlsné jazýčky: Krásně žlutý bude pudink, když v troše vody rozmícháte špetku šafránu a přidáte k mléku.

tradiční | bohaté na vápník
při 4 porcích 1 porce asi 320 kcal
6 g bílkovin * 18 g tuku * 32 g sacharidů

Více o tématu: vápník

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist