Maminčin pudink

Ingredience: Na pudink: 3 PL potravinářského škrobu 400 ml mléka 1 kousek vanilkového lusku 2 PL cukru 100 g smetany Na přelití: 80 g čokolády 100 ml mléka Popis přípravy: 1. Škrob rozmícháme se 100 ml mléka. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dřeň vyškrábneme. 300 ml mléka dáme na mírný plamen vařit s cukrem, vanilkovým luskem a dření. Metlou na sníh […]

Ingredience:

Na pudink:
3 PL potravinářského škrobu
400 ml mléka
1 kousek vanilkového lusku
2 PL cukru
100 g smetany
Na přelití:
80 g čokolády
100 ml mléka

Popis přípravy:

1. Škrob rozmícháme se 100 ml mléka. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dřeň vyškrábneme. 300 ml mléka dáme na mírný plamen vařit s cukrem, vanilkovým luskem a dření. Metlou na sníh vmícháme škrob rozmíchaný v mléce a vaříme 2 min. za stálého míchání, až je hmota hustá. Stáhneme z ohně. Vanilkový lusk odstraníme a pudink necháme vychladit.
2. Ušleháme smetanu a vmícháme do vychladlého pudinku. Rozdělíme do 4 misek a dáme do chladna.
3. Pro přípravu zálivky nahrubo nasekáme čokoládu a rozpustíme ji v mléce na mírném ohni. Podáváme teplou nebo studenou s pudinkem.

Pro mlsné jazýčky: Krásně žlutý bude pudink, když v troše vody rozmícháte špetku šafránu a přidáte k mléku.

tradiční | bohaté na vápník
při 4 porcích 1 porce asi 320 kcal
6 g bílkovin * 18 g tuku * 32 g sacharidů

Více o tématu: vápník

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist