Ovocný špíz s kokosovou rýží

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI 100 ml kokosového mléka (z konzervy) 100 g krátkozrnné rýže 1 PL cukru * sůl 1 malý banán 2 plátky ananasu (nejlépe čerstvé) 50 g hroznového vína 1 PL másla jehly na špíz Popis přípravy: 1. Kokosové mléko přivedeme k varu s ½ l vody. Vmícháme rýži, cukr a špetku soli a pod pokličkou […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI
100 ml kokosového mléka (z konzervy)
100 g krátkozrnné rýže
1 PL cukru * sůl
1 malý banán
2 plátky ananasu (nejlépe čerstvé)
50 g hroznového vína
1 PL másla
jehly na špíz

Popis přípravy:

1. Kokosové mléko přivedeme k varu s ½ l vody. Vmícháme rýži, cukr a špetku soli a pod pokličkou necháme bobtnat na mírném plameni asi 30 min.
2. Mezitím oloupeme banán a plátky ananasu, omyjeme hroznové víno. Ananas i banán nakrájíme přibližně na velikost hroznového vína. Ovoce střídavě napichujeme na špíz.
3. V pánvi rozehřejeme máslo. Špízy na něm opečeme ze všech stran. Podáváme s kokosovou rýží.

Praktická rada: V létě podáváme rýži studenou s drobným ovocem na špízu. Pokud máme málo času, použijeme místo krátkozrnné rýže rýžové vločky, které vmícháme do kokosového mléka s vodou. Povaříme 1 min., stáhneme a necháme asi 4 min. bobtnat.
Pozitivní účinky: Kokosové mléko je bohaté na selen (posiluje obranyschopnost) a biotin (pro zdravé nehty) a je alternativou pro alergiky na mléko.

bez mléka a vajec | chutná i zastudena
celkem asi 725 kcal
8 g bílkovin * 18 g tuku * 133 g sacharidů

Více o tématu: mléko

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist