Panenka z čuníka s nivovým dipem

Ingredience: 1 větší vepřová panenka8 plátků uzené libové slaniny20 dkg sýru niva1 dcl smetanysůlpepřolej Popis přípravy: Vepřovou panenku odblaníme a vetřeme sůl s pepřem a pokapeme olivovým olejem. Necháme cca 15 minut odležet. Mezitím si připravíme v kastrolku na kostičky nakrájenou nivu a tuto zalejeme smetanou, zahříváme a za pomocí metličky až se sýr roztaví a spojí se smetanou vytvoříme hustou omáčku […]

Ingredience:

1 větší vepřová panenka
8 plátků uzené libové slaniny
20 dkg sýru niva
1 dcl smetany
sůl
pepř
olej

Popis přípravy:

Vepřovou panenku odblaníme a vetřeme sůl s pepřem a pokapeme olivovým olejem. Necháme cca 15 minut odležet. Mezitím si připravíme v kastrolku na kostičky nakrájenou nivu a tuto zalejeme smetanou, zahříváme a za pomocí metličky až se sýr roztaví a spojí se smetanou vytvoříme hustou omáčku (dip). Vepřovou panenku omotáme postupně plátky slaniny a převážeme provázkem. Rozpálíme olej na pánvi a zlehka dokola restujeme panenku. Jakmile slanina zezlátne cca 15 minut necháme maso zakryté pokličkou cca 5 minut dojít. Panenku poté nakrájíme na stejně tlusté plátky a na talíři přelijeme částečně nivovým dipem.

Příloha brambory na všechny způsoby – dle chuti.

Zdroj: www.jimebio.cz

8.10.2009 2:20| autor: Z dostupných zdrojů zpracovala redakce Babywebu
štítky: maso

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist