Panenka z čuníka s nivovým dipem

Ingredience: 1 větší vepřová panenka8 plátků uzené libové slaniny20 dkg sýru niva1 dcl smetanysůlpepřolej Popis přípravy: Vepřovou panenku odblaníme a vetřeme sůl s pepřem a pokapeme olivovým olejem. Necháme cca 15 minut odležet. Mezitím si připravíme v kastrolku na kostičky nakrájenou nivu a tuto zalejeme smetanou, zahříváme a za pomocí metličky až se sýr roztaví a spojí se smetanou vytvoříme hustou omáčku […]

Ingredience:

1 větší vepřová panenka
8 plátků uzené libové slaniny
20 dkg sýru niva
1 dcl smetany
sůl
pepř
olej

Popis přípravy:

Vepřovou panenku odblaníme a vetřeme sůl s pepřem a pokapeme olivovým olejem. Necháme cca 15 minut odležet. Mezitím si připravíme v kastrolku na kostičky nakrájenou nivu a tuto zalejeme smetanou, zahříváme a za pomocí metličky až se sýr roztaví a spojí se smetanou vytvoříme hustou omáčku (dip). Vepřovou panenku omotáme postupně plátky slaniny a převážeme provázkem. Rozpálíme olej na pánvi a zlehka dokola restujeme panenku. Jakmile slanina zezlátne cca 15 minut necháme maso zakryté pokličkou cca 5 minut dojít. Panenku poté nakrájíme na stejně tlusté plátky a na talíři přelijeme částečně nivovým dipem.

Příloha brambory na všechny způsoby – dle chuti.

Zdroj: www.jimebio.cz

Více o tématu: maso

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist