Řízek z kouzelné mošny

Ingredience: 1 čili paprika 2 stroužky česneku 30 g čerstvého zázvoru 2 ČL koření pěti vůní 1 ČL soli 1 PL sezamového oleje 1 velký vepřový plátek (asi 600 g) ½ ananasu (asi 300 g) 1 paprika 1 jarní cibulka 1 pečicí sáček (Toppits) Popis přípravy: 1. Čili papriku omyjeme, rozpůlíme, očistíme (pozor–velmi pálivá) a jemně nasekáme. Česnek […]

Ingredience:

1 čili paprika
2 stroužky česneku
30 g čerstvého zázvoru
2 ČL koření pěti vůní
1 ČL soli
1 PL sezamového oleje
1 velký vepřový plátek (asi 600 g)
½ ananasu (asi 300 g)
1 paprika
1 jarní cibulka
1 pečicí sáček (Toppits)

Popis přípravy:

1. Čili papriku omyjeme, rozpůlíme, očistíme (pozor–velmi pálivá) a jemně nasekáme. Česnek a zázvor oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. S kořením pěti vůní, čili, solí a sezamovým oleje umícháme na pastu. Maso omyjeme, osušíme a potřeme pastou.
2. Ananas nakrájíme na 2 cm silné plátky, oloupeme a nakrájíme na kostičky, přitom odstraníme tuhé části. Papriku omyjeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké kroužky.
3. Ananas, papriku a jarní cibulky dáme do pečicího sáčku, přidáme maso. Pečicí sáček uzavřeme sponou a necháme v ledničce odležet alespoň 5 h.
4. Troubu předehřejeme na 160°. Pečicí sáček položíme na studený rošt, svrchu jej vícekrát propíchneme jehlou. Pečeme v troubě asi 35 min. (střední lišta, horkovzdušná 140°), poté necháme 5 min. odpočívat.

vhodné připravit předem | lehké
30 min. + 5 h. marinování + 40 min. pečení
při 4 porcích 1 porce asi 235 kcal
33 g bílkovin * 6 g tuku * 12 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist