Kdy vyleze na lustr? Asi za týden

BATOLE LIVE! NIKOLKA Vždycky, když mi někdo říká, že bude hůř, tak mu nevěřím. Respektive jí. Říká mi to většinou nějaká maminka staršího dítka, které je stejně akční jako naše Nikolka.

Foto z ateliéru rodinné fotografie Fotopromě.cz


V poslední době už je má pozornost vytočená na maximum, ale i přesto mi Niky někam zdrhne. Co zdrhne, většinou jí najdu někde ve výškách. Nedávno hlídal ráno tatínek, já jsem ještě na pár minut zavřela oči a Niky mi nosila nějaké plyšáky a tak. Najednou zavřu oči, otevřu je a Niky stojí na nočním stolku. Že všude vyleze, už jsem si zvykla, ale že po těch výškách začne chodit, tancovat a skákat, tak to už nestíhám. Jen přejdu pokoj, abych jí třeba donesla jablíčko, vyleze na gauč a celá vysmátá na něm skáče a běhá. Za chvíli ji budu asi sundávat z lustru. Naštěstí ji baví se mnou chodit do koupelny, sedá si tam do skříňky a hází hračky do vany. Sice mám pak víc práce s úklidem, ale aspoň si odskočím.

Už se umí točit dokola a její taneční kreace jsou hodné Madonny. Tuhle jsme na cvičení houpali děti na zádíčkách na míčích. Niky chvíli dělala hají, pak sebou mrskla, udělala kotrmelec, a jak jsem ji držela, tak mi najednou seděla na rameni. Jak se jí to povedlo, netuším. A to jí je teprve 15 měsíců. Co bude dělat třeba ve dvou letech?

Jinak zdrhací je Niky taky. Je jí jedno, jestli za ní jsme, nebo ne. Prostě běží třeba po nákupním centru a ani se neohlídne. Ještěže je zima a já ji můžu držet za kapuci u mikinky nebo u bundy.

Teď měla Nikolka svátek, tak jsem si říkala, jak jsem ji minulý rok vyfikla, jak ležící panenku a letos mi tu v džínových šatech dělá tanyny, tanyny, zpívá lalala a rozčiluje se, když je pauza mezi písničkami.

Čtěte také:

Nočníkové nehody

Snažím se Niky naučit na nočník, ale stále to má jako velkou zábavu. Manžel to tuhle popsal slovy: „Ty jo, ta si tě dává.“ Většinou mě takhle „trápí“, když už je umytá, přebalená a v pyžamku. Jde k nočníku, ukáže na něj, řekne eee a sedne si. Hned k ní vyskočím, že ji tedy svléknu a dám ji na nočník, jenže ona se smíchem vstane a začne zdrhat. Chce se prostě jen honit a moc dobře ví, že když udělá tohle divadýlko s nočníkem, tak se chytnu.

Nehod s nočníkem už taky máme pár za sebou. Nebudu to tady popisovat, ale doporučuji mít nočník stále na stejném místě a nezapomínat ho třeba v koupelně, když už občas dítě běhá bez pleny. To mi připomíná její zdrhání z nočníku. Taky u toho dělá slušné divadlo. Vstane, začne se se staženými kalhotami šourat pryč a o kousek dál si je natáhne, pak zapne turbo a se smíchem a s velkým nadšením, že je bez plenky, mi utíká do ložnice, vyškrábe se na postel a dělá blbosti. Rozhodně se nenudím, ale to snad píšu v každém díle. A jestli bude hůř, tak proč ne. Hlavně, ať se jí nic nestane, protože moje pozornost i reakce nejsou hodny Supermana.

23.11.2016 1:26  | autor: Moniq

Další blogy

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist