BioAbecedář Hanky Zemanové

Dlouho očekávaná nová kniha Hanky Zemanové, propagátorky biopotravin a biovaření, je jakousi „biobiblí“ – souhrnným a přehledným průvodcem pro příznivce trendu bio a biovaření i pro ty, kdo se zajímají o zdraví a zdravý životní styl.

Co je to špaldová mouka a jak ji používat?

Jaký je rozdíl mezi celozrnným a vícezrnným pečivem?

Proč je biokuře dražší? A je opravdu i lepší?

Jaké sladkosti jsou pro děti nejvhodnější?

Jak uvařit luštěniny, aby vás nenadýmaly?

Jak rozpoznat a nakoupit nejkvalitnější mléko, maso či zeleninu?

Je zdravější máslo, nebo margarín?

Jíst, či nejíst maso?

Co je to bedýnkování a kde najít svého farmáře?

Čím vším se dá sladit místo cukru a jak?

Co je to quinoa, cizrna, kamut, rýžové mléko či konopný olej?

Jsou biopotraviny opravdu zdravější?

Odpovědi na všechny tyto a mnoho dalších otázek najdete v BioAbecedáři. Hanka shromáždila výsledky vědeckých výzkumů, doporučení odborníků, srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory auyrvédy a makrobiotiky.

Poradí, k čemu se hodí jednotlivé biosuroviny, jak je vybírat a správně připravovat.

V receptové části kniha přináší spoustu vyzkoušených receptů, díky nimž se zdravé potraviny mohou stát součástí bioabec.jpgjídelníčku každé rodiny. Vyzkoušejte třeba čočkovo-dýňovou polévku, cizrnu s rajčatovou omáčkou, pomazánku z červené čočky, těstovinový salát s uzeným tempehem, pohankovo-špaldové palačinky s cibuládou nebo třeba jahelné bramboráky se lněným semínkem, švestkovo-mandlové kuličky.

Část plná eko- a biokontaktů je samostatnou informační přílohou, obsahující užitečnou reklamu, důležité kontakty, tipy na zajímavé knihy, informační zdroje, odkazy na výzkumy apod.

● Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu jídla, zdraví a o bio ● Kompletní průvodce světem biopotravin ● Odpovědi na mnohé otázky ohledně výživy ● Rady, jak rozpoznat potraviny vysoké kvality ● Přehled vybraných biopotravin na trhu, rady pro jejich nákup a použití v kuchyni ● Přes 60 vyzkoušených receptů a jejich variací

O autorce

Mgr. Hanka Zemanová založila PRO-BIO ligu, pobočku Svazu ekologických zemědělců zaměřenou na osvětu v oblasti ekologického zemědělství a biopotravin. Se svým mužem založila společnost Albio, po jejímž prodeji vybudovali Biopekárnu Zemanku. Hanka je odbornicí na biovaření, autorkou úspěšné Biokuchařky a maminkou tříleté Natálky.

Na odbornou správnost dohlédla Mgr. Margit Slimáková, poradkyně pro výživu a wellness s více než dvacetiletou praxí získanou především v ČR, Německu, Číně, USA a Francii.

Fotografie Alena Hrbková a Jakub Salvet

www.smartpress.cz

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist