Ovesná kulajda: Když vás honí mlsná

Doba přípravy 35 minut * Rozpis na 4 porce Ingredience:  2 brambory hrst sušených hub 1 cibule 1 litr ovesného nápoje natural Oatly 2 lžíce oleje jablečný ocet kukuřičný škrob mořská sůl kmín cukr 1 lžíce bujonu Würzl 1 bobkový list kopr 3 kuličky nového koření a celého pepře Postup přípravy:  Sušené houby si den předem […]

Doba přípravy 35 minut * Rozpis na 4 porce


Ingredience: 

  • 2 brambory
  • hrst sušených hub
  • 1 cibule
  • 1 litr ovesného nápoje natural Oatly
  • 2 lžíce oleje
  • jablečný ocet
  • kukuřičný škrob
  • mořská sůl
  • kmín
  • cukr
  • 1 lžíce bujonu Würzl
  • 1 bobkový list
  • kopr
  • 3 kuličky nového koření a celého pepře

Postup přípravy: 

  1. Sušené houby si den předem namočte.
  2. Nakrájenou cibuli osmahněte do zlatova, zalijte 0,5 litrem vody, přidejte sůl, koření, pokrájené brambory, houby a vařte do změknutí.
  3. Přilijte Oatly, povařte, přidejte ocet a Würzl, dochuťte do skadkokysela. Zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vlažné vody.
  4. Před podáváním vyjměte koření a přisypte sekaný kopr. Polévku ještě můžete zjemnit ovesnou smetanou.

Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Ovesný nápoj natural bio, OATLY, 1 l 

Olivový olej bio, EMILE NOEL, 500 ml

Zeleninový bujon Würzl sklo bio, BRUNO FISCHER, 250 g 

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist