Glykemická křivka

PAVLÍNINO TĚHOTENSTVÍ Již mám za sebou test glykemické křivky, který má odhalit sklony k cukrovce.

Mnoho kamarádek a „chytrých“ článků hovoří, jak je to velice nepříjemné – tedy, jak je nápoj, který je nutno vypít strašně hnusný. Je příliš sladký, to ano, ale dá se to. Já jsem na sladké velice vybíravá, spíše sladím méně a čokolády jím pouze hořké. I přesto bych si dovolila soudit, že ten „lektvar“ se dal vypít. Je pravdou, že jsem si pro jistotu zacpala nos, abych otupila chuťové pohárky. To vážně funguje. Když si zavážete oči, přitom zacpete nos a napijete se různých nápojů jako je např. cola, fanta, sprite, tonic, malinovka atd., nepoznáte rozdíl v ochutnávaných nápojích. Zkuste to, je to dobrá zábava ve více lidech.

Vrátím se k testu: za tři dny jsem se optala na výsledek a byla jsem dost překvapena. Má hladina cukru je podprůměrná. Co to znamená? Nevím, zřejmě nic. Sestřička říkala, že to nevadí, hlavně že hladina cukru nevystřelila nahoru. Přiznala, že se však s takovýmto jevem ještě nesetkala :o)

Pro ty z vás, které tento test teprve čeká, bych se přidala na stranu těch, kteří vás nehodlají strašit, jak „nechutné“ to je. Zkuste schválně trik se zacpáním nosu, možná vám to dost pomůže. Jinak test se provádí nalačno. Nejprve se odebere kapka krve z prstu a změří se hladina cukru. Poté vám dají vypít přeslazený nápoj, který je třeba vypít do 10 minut. Následuje odběr krve ze žíly a čekáte v čekárně hodinu. Po hodině přichází další odběr krve a po další hodině poslední třetí odběr krve. Poté můžete jít a zhruba do tří dnů se dozvíte výsledky. V čekárně strávíte celkem dvě hodiny, tak si přibalte něco, čím se zabavíte, aby vám to rychle ubíhalo.

Já jsem ihned po třetím odběru odcházela pryč, aniž bych chvíli odpočívala. To byla velká chyba, neboť se mi do 15 minut hodně motala hlava a začaly se mi dělat černé mžitky před očima. Zašla jsem do nejbližší kavárny a objednala si vodu, jahodový koktejl a nakonec ještě kafe. Přešlo to vcelku rychle, ale určitě jsem zanedbala klidový režim. Raději se takovéhoto chování vyvarujte a po posledním odběru ještě chvíli čekejte v čekárně.

15.10.2014 2:55  | autor: Pavlína
Více o tématu: chovánítestzábava

Další blogy

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist