Koupě kočárku

PAVLÍNINO TĚHOTENSTVÍ Kočárek by se měl kupovat až po narození miminka. Říká se, že by jinak přinesl smůlu. Osobně nerada nechávám věci na poslední chvíli. Pořídila jsem si tedy kočárek v předstihu. To dělá zřejmě více maminek. Kočárek si nechávají přímo na prodejně s tím, že je již zaplacen, ale převezmou jej až po narození miminka. Někdo nechává kočárek zase u rodičů či příbuzných, zkrátka aby nebyl doma.

My jsme si také pořídili kočárek ještě před narozením miminka. Od známé jsem dostala tip na jednu značku – je to trojkombinace, která se skládá z malého vajíčka, korby a takových jako golfek. Údajně je tato značka (nemohu zde jmenovat) jedna z nejlepších na trhu, neboť má korbu opravdu velkou v porovnání s ostatními modely. Ostatní výrobci asi chtějí, aby si rodiče museli pořídit další větší kočárek. Doporučený kočárek je na třech kolečkách (vzadu dvě a vpředu jedno), takže je velice snadno ovladatelný. Manipulace s ním je opravdu jednoduchá, dokonce má na držáku brzdu, takže je vhodný pro jízdu na kolečkových bruslích. V zimě se využívá přecvaknutí na předním kolečku, aby byl kočárek méně snadno ovladatelný a tudíž stabilnější – přeci jen je sníh a náledí.

Teď ta negativní stránka věci – nový stojí kolem 25 000 Kč. No dobrá, je to trojkombinace, jenže je to fakt dost. Ne že bychom si to nemohli dovolit, ale nerada utrácím, když se dá něco sehnat levněji. Zároveň jsem opravdu tento kočárek chtěla, moc mně vyhovoval, když jsem si ho zkoušela. Začala jsem tedy sledovat, zda není na netu nabídka prodeje použitého. Měla jsem obrovské štěstí. Jedna maminka jej prodávala za neuvěřitelně nízkou cenu (3900 Kč – ano, za tu trojkombinaci). Kočárek je jen po jednom dítěti, je minimálně opotřebovaný. Barva je modro-oranžová, takže vhodná, jak pro holčičku, tak i chlapečka. Pokud se jako druhý povede chlapeček, tak to bude fajn :o)

Kočárek jsem vyprala a omyla a je připraven na mimčo. Jsem z něho fakt nadšená. Miminku, předpokládám, bude jedno, že není nový. Pro jistotu jsme jej také zatím nechali u rodičů. Zajímalo mě, v čem tkví tato pověra, že nemá být doma před narozením, stejně tak jako např. postýlka či dětské oblečky. To jsem sice nenašla, ale zato jsem objevila diskuzi, kde maminky, které přišly o miminko a měly doma nějakou z těchto věcí popisovaly, jak snášely tuto nemilou situaci o to hůře. Úplně mně šel mráz po zádech, když jsem to četla nebo si toto představila. Nyní již chápu, proč nemít tyto věci doma a plně to respektuji.

10.11.2014 3:30  | autor: Pavlína

Další blogy

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist