Nečekaný porod

PAVLÍNINO TĚHOTENSTVÍ Jelikož se Klárka stále neotočila, došlo k naplánování císařského řezu. Datum bylo určeno na 2. 12. 2014 (přesun na 5. 12. 2014 – viz předchozí článek – neprošel). Do nemocnice jsem se měla dostavit den předem tedy 1. 12. 2014 do 9:00.

Ráno mě vzali do přijímací kanceláře, kde jsem odevzdala veškeré papíry (rodný list můj i manžela, oddací list, kartu pojištěnce, OP, vyplnění jména dítěte, EKG, laboratorní vyšetření – krevní obraz, vyjádření praktického lékaře o provedení císařského řezu, souhlas s hospitalizací, souhlas s provedením císařského řezu, souhlas s anestezií), změřili mně tlak, dělali ozvuky, vyplňovali si do databáze mou anamnézu – rodinné dispozice. Poté přivolali doktorku, aby zkontrolovala stav dělohy. Oznámila mně, že jsem již otevřená na 4-5 cm. K takovémuto otevření prý dospějí jiné maminky po několikahodinových bolestech. Při tomto otevření se již běžně rodí. Já však zatím nemám kontrakce, ani žádné bolesti.

Paní doktorka mě přesvědčila, že bych měla zkusit spontánní porod. Podepsala jsem tedy papíry ke spontánnímu porodu. Taťku (manžela), který mě přivezl a zatím čekal na chodbě jsem seznámila s novou situací. Prozatím jsem ho poslala do práce. Když nemám žádné bolesti byl by v porodní místnosti, kam mě přesunuli, zbytečný. Navíc z práce je v nemocnici za deset minut, tak by porod zmeškat neměl.

Tyto řádky píšu přímo v porodní místnosti, kde jsem momentálně 5,5 hodiny. Čekám na kontrakce a stále se nedostavují. Zřejmě jsem jedna ze šťastných maminek, která absolutně neprožívá porodní bolesti. Ani během těhotenství mně vlastně nic nebylo, žádné křeče, tvrdnutí břicha, změna nálad, anémie, dráždivá děloha atd. Tím, že jsem zatím žádné bolesti a problémy neměla, tak se porodu nebojím a ani si stále nepřipouštím, že už to za chvíli přijde.

Je 16:00 a přistoupíme k nasazení kapaček (oxitocin), aby se dostavily kontrakce. Takže pokračování bude příště. To už by měla být na světě Klárka.

15.12.2014 9:12  | autor: Pavlína

Další blogy

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist