Chci se zeptat proč zde doporučujete parmezán a…

Chci se zeptat proč zde doporučujete parmezán a hermelín , když všude jinde i u lékaře se dovídám, že tyto sýry se nesmí v těhotenství. Parmezán je přece z nepasterizovaného mléka a hermelín je sýr s plísní.

Odpověď

V době těhotenství a kojení má žena velkou spotřebu vápníku a bílkovin, které vaše dítě ve velké míře potřebuje získat. S tím souvisí, že se vám ztrácí tyto dvě složky z těla, a pokud je nebude ve zvýšené míře přijímat potravou, můžete si i vy přivodit zdravotní komplikace. Parmazán má ze všech sýrů nejvyšší zastoupení vápníku, obecně sýry jsou výborným zdrojem bílkovin a vápníku. Nevidím ani důvod proč byste měla mít strach z hermelínu. Plíseň na povrchu patří mezi ušlechtilé zdraví prospěšné plísně. Je možné, že jste obavu získala z výskytu leptospirozy v některých zrajících sýrech v minulém roce jako byl Baladur a obdobné sýry. To ale bylo způsobeno kontaminací výrobku touto bakterií výrobcem, ne tím, že se tato bakterie v potravinách či v sýrech vyskatuje.

28.8.2012 5:42
Více o tématu: u lékaře

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist