Chci se zeptat proč zde doporučujete parmezán a…

Chci se zeptat proč zde doporučujete parmezán a hermelín , když všude jinde i u lékaře se dovídám, že tyto sýry se nesmí v těhotenství. Parmezán je přece z nepasterizovaného mléka a hermelín je sýr s plísní.

Odpověď

V době těhotenství a kojení má žena velkou spotřebu vápníku a bílkovin, které vaše dítě ve velké míře potřebuje získat. S tím souvisí, že se vám ztrácí tyto dvě složky z těla, a pokud je nebude ve zvýšené míře přijímat potravou, můžete si i vy přivodit zdravotní komplikace. Parmazán má ze všech sýrů nejvyšší zastoupení vápníku, obecně sýry jsou výborným zdrojem bílkovin a vápníku. Nevidím ani důvod proč byste měla mít strach z hermelínu. Plíseň na povrchu patří mezi ušlechtilé zdraví prospěšné plísně. Je možné, že jste obavu získala z výskytu leptospirozy v některých zrajících sýrech v minulém roce jako byl Baladur a obdobné sýry. To ale bylo způsobeno kontaminací výrobku touto bakterií výrobcem, ne tím, že se tato bakterie v potravinách či v sýrech vyskatuje.

28.8.2012 5:42
Více o tématu: u lékaře

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist