Jsem VŠ, je mi 27 let,vdaná. Až do konce září…

Jsem VŠ, je mi 27 let,vdaná. Až do konce září jsem měla svů vlastní příjem, při doktorandském studiu (stipendium+částečný úvazek). Od října jsem studium přerušila a přišla tak i zdroj financí. Měla jsem v plánu nastoupit do regulerního zaměstnání. Zjistili jsme však, že čekáme rodinu, což nás oba velice potěšilo, ale budoucího zaměstnavatele už méně. Teď jsem hlášená na Úřadě práce, kde mi na základě částečného výdělku přiřkli podporu v nezaměstnanosti 1200 Kč… Na sociální příspěvek v hmotné nouzi nemám nárok, manžel vydělává pěkně. Nemůžu se srovnat s tím, že bych ho měla žádat o peníze pro svou potřebu (přestože on by s tím neměl žádný problém). Snažím se najít brigádu či zaměstnání na částečný úvazek, ale nedaří se mi.

Odpověď

Dobrý den, rozumím tomu, že je Vám nepříjemné být finančně závislá na Vašem manželovi, přesto je důležité mít na paměti, že se mohou v životě každého člověka vyskytnout situace, ve kterých je více či méně odkázan na nějakou formu pomoci toho druhého - to je také jedna z funkcí instituce manželství. Vy čekáte Vaše společně dítě a tím přínášíte penězi neocenitlený vklad do vašeho manželství, proto si myslím, že je zcela bezdůvodné mít obavy a nepříjemné pocity při přijímání peněz od vašeho manžela.
Rozumím však i tomu, že přece jen je pro vás příjemnější trávit čas v zaměstnání nez doma. Doporučuji Vám tedy zkusit se zeptat na nápady na zaměstnání v mateřských centrech a mít s hledáním dočasné práce více trpělivosti.

28.8.2012 5:46
Více o tématu: zaměstnání

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist