DOSTATEK MLÉKA Dcerce je 11 měsíců. Má…

DOSTATEK MLÉKA Dcerce je 11 měsíců. Má dostatek mléčných výrobků, když dopoledne dostane bílý jogurt (150 ml) a večer kaši (150 ml)? Kojení razantně odmítá, jedině občas v noci.

Odpověď

Množství mléka a mléčných výrobků celkem v tomto věku postačuje kolem 400ml.( Může být i více, ale 400 ml stačí) Lze předpokládat, že vaše holčička z prsu vypije minimálně 150 ml a když k tomu připočteme mléko z kaše a mléčných výrobků, dostáváme se na požadované množství. Pití z prsu jen v noci není v jejím věku nic neobvyklého a bylo by chybou jí jídlo nutit.
Tím by mohlo dojít až k nechutenství a odmítání jídel. Dítě jí podle své chuti a potřeb a my jsme jen zodpovědni za to co mu nabídneme ale množství jídle je třeba ponechat na dítěti. Dokud budete mít vaše mléko, nebude chtít umělé, ani nebude chtít moc jiných tekutin protože je nepotřebuje.Bude jí stačit tak sklenice kojenecké vody denně, a až vaše mléko nebude, ona se o pití přihlásí. Důležité je, že prospívá. .

28.8.2012 5:46

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist