KLOBOUČKY S kojením byly od počátku problémy…

KLOBOUČKY S kojením byly od počátku problémy kvůli malým a vpáčeným bradavkám. Užívám tzv. chrániče bradavek neboli klouboučky, díky nim se syn bez problému přisaje. Na krabičce je uvedeno „pouze pro dočasné použití“. Bez nich se ale syn není schopný pořádně přisát. Co je míněno tím „dočasné“? Existují jiné pomůcky?
Veronika

Odpověď

Jsou situace, kdy kojení bez kloboučku skutečně nejde. Asi máte vpáčené bradavky a dítě se proto špatně chytá. V takovém případě se už v těhotenství doporučuje nosit od 6. měsíce speciální pomůcky, tzv. formovače. Můžete je ještě zkusit nosit, pomohou Vám vpáčenou bradavku povytáhnout (nosit celý den). Klobouček se běžně nedoporučuje, není to chránič bradavek, ale slouží spíše jako protéza právě v případě vpáčených bradavek. Některé děti se také lépe chytají prsu i bez kloboučku, pokud dítě položíte na sebe - Vy na zádech a dítě bříškem k Vám. Můžete tuto polohu vyzkoušet.
Všeobecně klobouček časem snižuje tvorbu MM, protože není taková stimulace pro tvorbu MM. Zkuste proto třeba v noci kojit bez kloboučku, kdy většina dětí dobře spolupracuje a někdy ani nezaznamenají, že už tam klobouček není. Stále však platí zásada, raději kojit s kloboučkem než vůbec nekojit.

28.8.2012 5:47
Více o tématu: syn

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist