Nevím si rady i když jsem již po 3 těhotná jsem…

Nevím si rady i když jsem již po 3 těhotná jsem v 23 tt. Můj přítel kterému je 39 let čeká první dítě
asi se docela těší ,ale jeho cit ke mě je velice chladný máme již asi dva měsíce mezi sebou kamarádský vztah, on tvrdí že je mu nepřijemné mít se mnou nějaké intimnosti, protože se bojí a příjdemu to divné ,aby neublížil dítěti. Na ultrazvuku slyšel, že je vše ok ale ani to mu nic nedalo pro mě je toto těhotenství trápení než radost, ani nevím jestli se těší, snažím se být statečná ,ale stačí malo a hned je pláč na krajíčku vůbec si nevím rady, dokonce jsem přémýšlela i o rozchodu.

Odpověď

Dobrý den,
intimnostem během těhotenství ani sexuálnímu styku nic nebrání, potvrdí-li lékař, že jste zdravá. Což se asi ve Vašem případě stalo. Nicméně jsou páry, kdy buď jednomu nebo oběma je během těhotenství sex nepříjemný. V případě, že se jedná pouze o jednoho, většinou nastává mezi partnery určitý nesoulad. Zda tento nesoulad bude výrazný, záleží zejména na tom, zda a jak spolu partneři komunikují. To pravděpodobně není nic nového. O svých nepříjemných pocitech či starostech musíte s partnerem mluvit a hledat společná řešení. Jestliže jeden z partnerů však není ochoten o problémech hovořit či se zcela vyhýbá jakýmkoli intimnostem - to znamená i pohlazení, polibku či objetí -, může se opravdu jednat o mnohem hlubší problém. Partnerství bez intimity a tedy i intimností - jestliže se na tom oba dva zúčastnění neshodli - není funkční. Můžete zkusit trvat na tom, že potřebujete o svém trápení mluvit a například i požádat o konzultaci s nějakým odborníkem. Nicméně nárokovat si intimnosti nelze. Lze pouze trvat na tom, že to je problém Vás obou, který je potřeba řešit - stejně tak, jako v budoucnu budete řešit výchovu dětí, rozdělení financí nebo trávení volného času. Přeji hodně sil k nalezení uspokojivého řešení pro Vás oba.

28.8.2012 5:46
Více o tématu: těhotenství

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist