Tak tohle jsem já

5X MAMINKOU Tak na úvod bych se měla asi představit. Tedy, jmenuji se Zdislava a je mi 41 let. Na začátku prázdnin jsem zjistila, že jsem opět těhotná. Tím opět je myšleno po páté. Mám již čtyři děti, 21, 17, 13 a 8 let. Až se náš drobeček narodí, bude každému o rok více.

Žijeme na vesnici, u manželovy matky a jak jste již mohli sami pochopit, často je to u nás velmi divoké. Nejstarší dcera již k nám často nejezdí, má svůj vlastní život a vypadá to, že nejpozději v létě příštího roku budu tchýní. Druhá nejstarší přes týden ve školním roce sice bydlí na internátě, zato když je doma, máme její nepřítomnost nahrazenou i s úroky. 🙂 A to ještě ani nemluvím o synovi, jediném klukovi naší rodinky a ještě ke všemu nejmladšímu ze sourozenců. Často to s ním není k vydržení a já si raději ani nechci představovat, jaké to bude, až na něj kvůli miminku nebudu mít čas a energii. Vzhledem k tomu, že je to jediný vnuk z manželovy strany (nepočítám-li 31 letého synovce, který se zde ukáže jednou za uherský rok) byl od malička hodně rozmazlovaný.

Kromě mých tří dcer a jednoho syna je tady i můj milovaný manžel František, který se na děťátko opravdu hodně těší. Dokonce už má sehnaný i kočárek a postýlku. 🙂 Dočkat se nemůže ani nejmladší dcera Barunka, která o miminku básní už hezkou dobu. Já s tím ale stále nejsem úplně smířená a jediný, kdo o mém těhotenství ještě neví, jsou mí rodiče. Mám strach jim to říct, protože už u Kryštůfka jsem byla seřvaná jak malé děcko. Na druhou stranu vím, že to nemůžu již dlouho odkládat (a Markétka, druhé dítě, mi to neustále připomíná) jenomže se k tomu nemůžu dokopat.

Taky mám strach, jak vše zvládneme. Já i manžel nezaměstnaní, tři školáci plus mimino na krku. Vždycky jsme to nějak dali, ale to tu byl ještě manželův tatínek, který nás podporoval. Tchýně se sice snaží, ale už také nemůže a i mě je hloupé, pořád z ní tahat peníze.

Ale nechci si tady jen stěžovat na svou těžkou životní situaci (navíc, když je to jen má věc) a tak konečně napíšu i něco o tom, jaké je mé (snad poslední) těhotenství. Včera jsem vstoupila do 13tt a ve středu mám jít na UT plus kontrola u gynekoložky. Měli by dělat i testy na vrozené vady. Ačkoliv si pohlaví prozradit rozhodně nenecháme (stejně, jako u ostatních dětí) mám takové podezření, že to bude chlapeček, poněvadž mám stejné příznaky, jako u syna. Co se mých chutí týká, rozhodně ujíždím na čokoládovém pudingu. Za tento týden jsem snědla dva hluboké talíře plné po okraj. 🙂 Bříško sice ještě vidět není (při mé postavě ani nemůže) ale některé kalhoty už jsou mi úzké. Jestli nakoupit nějaké ´spešl´ oblečení, nebo tento problém vyřešit jinak, o tom jsem zatím nepřemýšlela.

Tak se zatím mějte, vaše Zdiška

25.8.2014 12:30  | autor: Zdislava Koryčanová

Další blogy

Autor nemá žádné další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist