Vánoce a rodina – ano, ale jak moc?

Jak Moc jsou Vánoce o rodině a gestech? Kdy je lepši zařadit zpátečku a přestat se snažit zavděčit všem, jelikož nakonec se to všechno stejně obrátí proti vám. Jestli někdo zná odpovědi, moc ho prosím, ať je ke mně pošle.

Miluji Vánoce a s jejich blížícím se příchodem, sváteční atmosférou, výzdobou kam se člověk podívá a pečením cukroví, začínám být sentimentální a mít pocit, že je potřeba dělat něco výjimečného, ušlechtilého.

Ač mám dvě malé děti, peču cukroví jako o závod i pro další kopu lidí, vyklízím šatník a dávám oblečení na charitu, abych někomu udělala radost, víc než kdy jindy obrážím s dětmi různé akce, aby si to užily, protože přeci o tom Vánoce jsou. A také jsou nejspíš o rodině, nebo já si to vždy myslela a tak další můj sentimentální čin byl pozvání tchýně na štědrovečerní večeři.

Netušila jsem, jak jsem si zavařila. Z původně dobře míněného gesta, za které jsem očekávala pochvalu a uznání jsem nakonec sklidila jen nevděk, naschvály a komentáře typu: „že ti to za to stojí si přidělávat problémy.“ Nechci zabíhat do detailů, ale výsledek mého snažení není ani zdaleka takový, jaký jsem očekávala, a to ještě do Štědrého dne jiste nějaké eskapády s pozváním spojené proběhnou.

Měla jsem chvíli pocit, že se mi někdo snad snaží narušit vánoční atmosféru, že někomu vadí mé pozitivní vánoční naladění a že jsem jediná, kdo má zájem, aby vše bylo dokonalé a rodina byla pospolu, celá, i s těmi, se kterými se v průběhu roku nesetkáváme. Ale asi jsem jediná, bohužel.

Znovu prosím, má někdo nějaký recept, jak se tohoto vyvarovat? Je snad nějaké pravidlo, které se ke mně nedostalo? Ač se snažím sebevíc, nemohu si pomoct a trápí mě to, že každý dobrý skutek musí být po zásluze… však vy víte.

Ale jsem rozhodnutá, že mé Vánoce budou dokonalé, a to nejen kvůli mým dvěma dětem, ale také pro to, že chci všem ukázat, že mě nějaké jejich vrtochy a vánoční naschvály nezničí. A doufám, že je nás víc takových odhodlaných žen, které jentak něco od dokonalých Vánoc neodradí, a to ať už pro vás slovo „dokonalé“ znamená cokoliv.

15.12.2015 9:45  | autor: Tereza Vyzdurova
Více o tématu: rodinatchýně

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist