Jak se máme…

MAMINKA HANKA Jak se máme? Vlastně moc dobře. Jedna moje část stále připomíná, že je to pro ni „teda změna a stereotyp!“ A druhá, ta hned odpoví: „Co děláš? Stereotyp? Možná jenom jiný opakující se proces než ten, který jsi byla zvyklá poslední roky. Nejspíš jen vymýšlíš, protože vše je vlastně v pořádku a v klidu. Děťátko dělá všechno, co mu prospívá a taky prospívá. Je v pohodě, směje se, zasypává tě skoro každý den nějakou nebo rovnou nějakými novinkami, takže se fakt nenudíš.“

Zrovna dnes. Po tom, co jsem rychle zpracovala, že už chovat tohle mimino nestačí a chce vidět a nosit se v polosedu ve vajíčku, tak aby mohla pozorovat, jsem ji zničeho nic našla místo ležící na zádíčkách na hrací podložce „ležící na bříšku“. Otočka na koníčky na ruce není ještě vždy stoprocentní, občas dojde k záseku jedné ručky pod tělíčkem, ale zato je to asi motivace zkoušet tuhle novou věc neúnavně pořád dokola. Vypadá to, že ji teď přestaly bavit všechny obvyklé hračky a činnosti. Nechce dělat nic jiného, prostě se všude jen přetáčí. Po prním takovém souvislém cvičení měla Stella velmi spokojený a pobavený výraz. Asi to pro ni začíná být opravdu zajímavé nebo dobrodružné.

Já jsem s pokukováním a občasnou asistencí z kuchyně konečně udělala zas jednou něco opravdu pro sebe. To jsem prostě potřebovala! Byť jsem na tuhletu činnost neměla ani zlomek klidu, který bych si v ideálním případě představovala. Upekla jsem koláč! Nejsem teda žádný superkuchyňský typ, ale tahle činnost mě „zčasunačas“ prostě uspokojuje. A byla to dobrota! Čokoládové potěšení s červenou řepou. Opravdu vláčná, hříšně temně hnědo-červená dobrota.

Dobroty už mám připravené i pro slečnu Stellu. Rozhodla jsem se využít pátého měsíce k rozšíření jídelníčku. Začneme se zeleninkou a budeme pokračovat zeleninou s masíčkem. Tento postup zavádění příkrmů mi přijde dobrý. Zelenina dodá spoustu zdravých složek a maso „jakbysmet“. Navíc tohle mimino je krevní skupina O (nula), což jsou vývojově masojedi (pravěcí lovci mamutů). Tak uvidíme, jak to všechno bude chutnat, a jak to bude vypadat po prvních pokusech v kuchyni.

Zatím jsem svěřila kontrolu surovin výrobcům hotových příkrmů. Až uvidím jaká jídla budou chutnat, pořeším vaření, případné zamražení dobrot. Kaše jsou připravené hned v zavěsu za těmito příkrmy. Ty mám ráda sama, jako ideální snídani před sportem (běháním). Sice Stella bude začínat na jednoduchých miminkovských, jednou si je budem vařit spolu. Taková jáhlová… 🙂 Zatím má připravenou obvyklou rýžovou, k zatížení lepkem ovesnou a objevila jsem dokonce špaldovou. A na později už čeká rýžovo-quinoová. Hmm, to budou dobroty!

O tom, jak to vypadá, příště. Snad zachytím něco i obrazově. 🙂

28.8.2016 11:30  | autor: hanasutova_109488

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist