Vánoce se blíží

KLUB TĚHULEK! IVČA V rádiu nám s manželem právě připomněli, že se blíží Vánoce, už jen 13. dní. No, manželovi se to moc nelíbilo, protože Vánoce zas tak moc nemusí a kdyby bylo na něm, tak by vlastně asi všechny svátky v roce zrušil. 🙂 Už před pár lety začal tím, že bojkotuje Velikonoce. 🙂 No a mně se to nelíbilo, protože mi dochází, že mám zatím jen dva dárky pro vcelku početnou rodinku, a jestli s tím nezačnu brzy něco dělat, asi začnu panikařit. 🙂

Foto z ateliéru rodinné fotografie Fotopromě.cz


Co je ale pozitivní, že jsem se včera vybičovala a upekla dva druhy cukroví, linecké a vanilkové rohlíčky. I když jsem udělala rohlíčky ze dvou dávek, stále jich je podle manžela strašně málo. 🙂 On je totiž miluje. Co je však důležité, je to jedna z mála věcí, které prý dělám lépe než jeho maminka. 🙂 To je co říci, protože já zas tak velká hospodyňka a kuchařka nejsem.

S pořádným vařením a pečením jsem začala teprve před šesti lety, kdy jsme s manželem začali žít společně. Proto tento úspěch přisuzuji dobrému rodinnému receptu, takže díky, babi. 🙂 Bohužel to asi znamená, že budu muset přidělat další várku, jinak to ty rohlíčky do Vánoc nepřežijí. 🙂 Jinak jsem si řekla, že se letos budu šetřit, takže k těmto dobrotám už pak udělám jen pár vosích hnízd a bude vyřešeno.

Co bylo ovšem v uplynulém týdnu úžasné, byla kontrola u paní doktorky. Koukaly jsme se na miminko přes ultrazvuk a bylo to opět moc krásné… Trošku nás tedy pozlobilo, protože jsem doufala, že bychom i my mohli už odhalit, jaké tajemství se v mém bříšku ukrývá, ale to by to naše mimi muselo spolupracovat. 🙂

Nejdřív k nám bylo otočené zády, nicméně po pár šťouchancích se umoudřilo a natočilo se správně. Jenže si s námi i nadále hrálo, své pohlaví si pro změnu zakrývalo ručičkou, prostě dělalo drahoty a my stále nic nevíme. 🙂 Tak snad budeme mít trošku víc štěstí na druhém velkém ultrazvuku, kam jdeme i s manželem tento pátek. Jinak se miminko krásně vrtělo, mávalo ručičkou a celkově bylo poměrně aktivní.

Také mi v tomto týdnu přišlo, že jsem opět asi dvakrát cítila pohyby miminka, ale stále si tím prostě nejsem jistá. Na druhou stranu, stále si říkám, že na toto období budu ještě ráda vzpomínat, až mne náš miláček ke konci těhotenství bude kopat do žeber, asi to moc příjemné nebude. 🙂 Ale i to k tomu patří, že?

Minulý týden jsem byla také na odběru krve, kvůli blížící se kontrole na endokrinologii, kam jdu v úterý. Vůbec bude příští týden opět náročný, co se týče návštěv lékařů. Čekají mne celkem tři návštěvy ordinací, z toho opět jeden odběr krve. Takže tento týden toho asi v práci opět moc neudělám, ale to je asi úděl těhulí. 🙂 Hlavně, že já i mimčo jsme pod dohledem a v pořádku.

Loučím se s vámi a přeji vám krásný týden


Ivča právě prožívá 18. týden těhotenství. Vy také? Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem? 

b633476598316866011.jpg

12.12.2016 1:30  | autor: Iva Nejepsová

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist