III. trimestr udeřil

KLUB TĚHULEK! LINDA Zdravím opět všechny čtenářky. Před chvílí jsem se vrátila z pravidelné kontroly u doktora, tak se hned musím podělit o novinky. Jinak jsem nakousla už 8. měsíc a 3. trimestr mě za poslední týden zasáhl svou plnou silou – na nohy si nevidím už ani náhodou (natož pak někam jinam při holení, že) a bříško mi za poslední týden ztěžklo snad o pět kilo.

Dnes u lékaře proběhlo téměř úplně vše co mohlo – kontrola pravidelných položek do těhotenské průkazky, odběry krve, poslech srdečních ozev, ultrazvuk a konečně také vypsání formuláře pro mateřskou dovolenou. U poslechu srdíčka jsem se docela pobavila – jelikož bylo miminko trochu schované, bylo třeba, abych si sondu na břiše přidržovala. Což byla věc, která se mu rozhodně nelíbila, protože podnikalo poměrně intenzivní výpady naproti sondě. No mimčo dalo jasně najevo, co si tomhle vyšetření myslí. Moc jsem se těšila i na ultrazvuk, protože od toho posledního miminko výrazně povyrostlo a navíc mi pan doktor mohl potvrdit pohlaví miminka – stále čekáme holčičku. Měla jsem samozřejmě velkou radost, ačkoliv tu bych měla i z chlapečka, ale je pravda, že na holčičku jsem už nějak celkově naladěná. Dál mě hodně zajímaly naměřené hodnoty a míry. U našeho Maxíka bylo v této fázi těhotenství jasné, že hlavičku bude mít opravdu velikou a navzdory tomu, že předchozí ultrazvuk ukázal u tohoto dítěte naprosto běžné hodnoty, celkem ráda jsem si to opět potvrdila. Náš synátor měl při třetím ultrazvuku hlavičku o měsíc, tedy o 4 týdny napřed! Děvče i já máme štěstí, protože ta je napřed jenom o týden. Uff. Závěrem jsem si řekla o fotečku. Celou jsme ji na obrazovku už přirozeně nedostali, takže mám, byť možná trochu strašidelnou, fotku hlavičky a trupu. Jinak s miminkem je vše v pořádku a dokonce je už hlavou dolů. Když navíc víme, že nejspíš půjde opravdu o holčičku, čeká nás s manželem závěrečná “bitva” o jméno. Rozhodujeme se stále mezi Viktorkou a Gabrielou.

S mým fyzickým stavem se to má tak, že se stále cítím velmi dobře a v porovnáním s prvním těhotenstvím, mě i dál naše téměř dvouleté dítě drží alespoň v nějaké formě. Ačkoli jak jsem už zmiňovala, za poslední týden na mě jednoznačně dolehl 3. trimestr. Bříško se najednou skokově více vyklenulo a ztěžklo a ohýbání se stalo téměř nemožným počinem. Za chvíli budu potřebovat chňapátko, abych mohla cokoli zvednou ze země. No prostě už to není taková pohoda a zívačka a jsem moc zvědavá jak moc a jak rychle se to bude dál “horšit”.

Mě s rodinou čeká asi posledních pár trochu akčnějších týdnů před porodem a vůbec celkově tohoto jara-léta. Teď jsme si užili prodloužený víkend na chatě, hned další týden jedeme na dovolenou na Šumavu k Lipnu a ten další týden jedeme tentokrát na druhý konec Šumavy s kamarády. Moc se na to rozptýlení těším, jen si musím vytvořit nějakou cestovní variantu základní tašky do porodnice. Nic zatím nenasvědčuje tomu, že bych mohla rodit dříve, ale člověk nikdy neví a bude lepší když budu připravená.

Držte nám na cestách palce a já se zase brzy ozvu, Linda.


Linda právě prožívá 31. týden těhotenství. Vy také? Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem? 

b633476609261672016.jpg

3.5.2017 1:00  | autor: Linda Hadincová

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist