30. týden – Ve znamení oslav a návštěv

BÁŘINO TĚHOTENSTVÍ Blog si vysloužil název Ve znamení oslav hlavně proto, že u nás jedna byla. Sice až teď, po 14 dnech od mého data narození, ale takhle se mohli zúčastnit všichni, které jsem tam chtěla mít.

Počasí nám přálo, bylo příjemně teplo a celkově se to podařilo na sto procent. Dostala jsem spoustu krásných dárečků, nejhlavnější ovšem byla spokojenost od všech členů rodiny v zábavě i pohostinnosti.

Mám tyto sešlosti moc ráda, člověk se vidí s ostatními členy rodiny pohromadě a když se k tomu přidá dobré jídlo a pití, je to příjemně strávený den. Zároveň se mi konečně podařilo navštívit moji kamarádku a bývalou spolužačku ze základní i střední školy. Zmiňuji se o tom hlavně proto, že její studia potom vedla jinou cestou než moje a je z ní porodní asistentka. Nyní tedy na mateřské dovolené už v pořadí s druhým dítětem, ale shodou okolností pracovala do této doby v místě, kam mám v plánu jít rodit. Nejen tím, že je to blízko mého bydliště, ale už jako studentka ve škole, jsem toto pracoviště navštěvovala a přihlížela, jak přichází na svět noví tvorečci. Mám tedy k tomuto místu sympatie už z dob studií.

Zodpověděla mi spoustu otázek ohledně porodu, kontrol, přípravy k porodu a tím uklidnila moje počínající obavy. Jak se to blíží, přepadají mě myšlenky, aby vše proběhlo v pořádku, stále častěji. Tak se snažím stále něco dělat, abych neměla moc možností nad tím přemýšlet. Je to ale asi normální. Určitě každá nastávající maminka se bojí toho neznámého, nepředvídatelného a nestejného. Věřím ale, že pohled na toho malého zdravého drobečka, kterého nosila 9 měsíců pod srdcem, je pro všechny mámy stejný. Nejúžasnější pocit na světě. Teda, měl by být. Existují vyjímky, jenže tyto mámy jsem nikdy nepochopila a nepochopím.

Mám teď více volného času a konečně doháním věci, které jsem nestíhala nebo je neúmyslně odkládala. Návštěva u rodičů, kamarádek, uklízení doma a jen tak někam jít s tím, že nemusím nikam spěchat. Oliverek se ozývá téměř pořád, mám jistotu, že je živý a v pořádku. Často má škytavku a mám velké podezření, že se z polohy hlavičkou dolů zase otočil, tentokrát zadečkem dolů. Na kontrolu jdu až za 14 dní, tak uvidím, zda se moje domněnky potvrdí. Stále má ještě možnost, otočit se zpátky. Až se jeho váha zvýší, už to tak lehce nepůjde.

Hlavní je, že mi každým dnem dělá radost a když mě ráno probudí svým kopáním, jsem si jistá, že mi náladu jen tak něco nebo někdo nezkazí. On a jeho tatínek jsou totiž jedním z důvodů, pro co má cenu užívat si a radovat se ze života.


Bára právě prožila 30. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

b633476598734508896.jpg

9.9.2016 11:45  | autor: Barbora Štraitová

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist