Moje cesta za miminkem (5) – Porod? Bolest i naprostá krása

Snažím se ze všech sil, které mi zbyly, moc jich už není. Cítím obrovský tlak a také to, jak pan doktor prstem uvolňuje prostor pro hlavičku. To, že provedl nástřih, jsem vůbec nepostřehla! Během chviličky je venku hlavička a pár vteřin poté už vidím, jak podává sestřičce fialový uzlíček.

Nepopsatelná nádhera
Je to obrovská úleva a nepopsatelné štěstí. Těch posledních 10 minut bylo o dost příjemnějších než ty kontrakce předtím. Snažím se přes pana doktora nakukovat, jak malou Terezku sestřičky ošetřují, váží a měří. Pobídnou tatínka, ať popadne foťák a vyfotí první minutky naší dcerky. Jsme oba úplně naměkko. Tatínek nadepisuje štítek se jménem Terezky, mně jde na bok napsat číslo 86. Jsme 86. miminko narozené v únoru.

Láska na první pohled
Pan doktor mi dává lokální umrtvení a šije. Trošku to štípe, ale proti stavům předtím je to procházka růžovým sadem. Sestřička mi konečně dává Terezku k pochování. Je nádherná. Už má krásně růžovoučkou barvu a zvědavě si mě prohlíží. Jsem docela překvapená, jak má krásnou kůžičku, žádné zmačkané tělíčko. Mít ji v náručí a dívat se na sebe je ten nejkrásnější pocit. Tatínek si ty kouzelné chvíle také plnými doušky užívá. Sestřička mi za chvilku pomáhá přiložit Terezku k prsu. Je vidět, že sací reflex je opravdu vrozený.

Sestřičky zatím poklízejí sál a pak se nenápadně vytratí.

Zůstáváme s Terezkou sami a kocháme se. Do toho už samozřejmě volají rodiče a začínají pípat první gratulační smsky od nejbližších, které přítel informoval. Odpoledne se už chystá domů – bude dnes s kamarády slavit.

Musíš pryč?
Sestřička si ode mě Terezku zase bere. Dostanu ji až zítra ráno, abych si prý odpočinula. Dávají mi pozdní oběd na posilněnou a za chvíli už mě vezou na oddělení šestinedělí. Byl to opravdu náročný den, ale s krásným výsledkem.

Po pohledu na tu moji berušku se mi už teď stýská. Jsem ale opravdu unavená a brzy usínám…

Děkuji moc panu doktoru Vlčkovi a všem sestřičkám, které měly 28. 2. 2010 v chrudimské porodnici směnu. Naše krásná Terezka při porodu vážila 2 960g a měřila 47cm.

3.7.2013 5:15  | autor: Denisa

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist