Rizoto s radicchiem

Ingredience: 1 PL řepkového oleje 180 g rýže na rizoto ½ l zeleninového vývaru 1 hlávka radicchia (cca 150 g) 1 mírně kyselé jablko 4 PL strouhaného parmezánu sůl * pepř Popis přípravy: 1. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm rýži, až zesklovatí. Přilijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu a pod pokličkou a na mírném plameni necháme 20 min. bobtnat. […]

Ingredience:

1 PL řepkového oleje
180 g rýže na rizoto
½ l zeleninového vývaru
1 hlávka radicchia (cca 150 g)
1 mírně kyselé jablko
4 PL strouhaného parmezánu
sůl * pepř

Popis přípravy:

1. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm rýži, až zesklovatí. Přilijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu a pod pokličkou a na mírném plameni necháme 20 min. bobtnat. Občas zamícháme.
2. Umyjeme a očistíme radicchio. Hlávku rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na jemné proužky. Při krájení odstraňujeme tuhé bílé části. Jablko omyjeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jádřinec a nahrubo nastrouháme.
3. Krátce před koncem doby vaření k rýži opatrně přimícháme parmezán, radicchio a nastrouhané jablko. Osolíme a opepříme a necháme pár minut odležet.

Kuchyňský tip Je-li rizoto příliš suché, přidáme trochu mléka. Ještě výživnější bude s opraženými piniovými oříšky. Místo radicchia je vhodné i chicorée.

uklidňuje | podporuje tvorbu mléka
1 porce cca 495 kcal
9 g bílkovin * 12 g tuku * 91 g sacharidů

Více o tématu: vaření

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznetev zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist