Neodolatelné rizoto, které má šmrnc

 Doba přípravy 40 minut * Rozpis na 4 porce  Ingredience: 400 g kulatozrnné rýže 1 stroužek česneku 1 menší cibule 4 lžíce olivového oleje 2 lžíce zeleninového bujonu 250 ml ovesné smetany Oatly šťáva z ½ biocitronu 250 g čerstvých hub (žampiony, hlíva ústřičná atd.) 2 lžíce opražených slunečnicových a dýňových semínek mořská sůl zelenina dle vlastního […]

 Doba přípravy 40 minut * Rozpis na 4 porce


 Ingredience:

  • 400 g kulatozrnné rýže
  • 1 stroužek česneku
  • 1 menší cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce zeleninového bujonu
  • 250 ml ovesné smetany Oatly
  • šťáva z ½ biocitronu
  • 250 g čerstvých hub (žampiony, hlíva ústřičná atd.)
  • 2 lžíce opražených slunečnicových a dýňových semínek
  • mořská sůl
  • zelenina dle vlastního výběru

Postup přípravy:

  1. Připravte si vývar – v 1 litru horké vody rozpusťte zeleninový bujon.
  2. Pokrájenou cibuli osmahněte na olivovém oleji (2 lžíce), dokud nezesklovatí. Přidejte česnek a cca po 2 minutách, když se rozvoní, vsypte na pánev i rýži, promíchejte a zlehka osmahněte.
  3. Poté začněte po troškách přidávat vývar – vždy tak, aby rýže neplavala, ale byla v něm jen mírně ponořená. Přiveďte k varu. Pokaždé, když se tekutina vyvaří a směs začne houstnout, opět přidejte další naběračku vývaru. Takto rýži vařte zhruba 20 minut, dokud se nevyvaří všechen vývar. Rýže by měla být uvařená al dente.
  4. Přidejte ovesnou smetanu Oatly a celou směs ještě chvíli nechte na mírném plameni povařit. Poté přidejte šťávu z citronu a osolte.
  5. Na vedlejší pánvi osmahněte na zbytku olivového oleje houby se špetkou soli, poduste do měkka a zamíchejte do rýže.
  6. Servírujte například s grilovanou nebo dušenou zeleninou.

TIP: Pokud máte doma olej z vlašských ořechů nebo dýňových semínek, rizoto jím před podáváním zakápněte. Vytvoříte tak dokonalou pochoutku skvělé vůně.


Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:


Ovesná smetana bio, OATLY, 250 ml


Pololoupaná kulatozrnná rýže bio, COUNTRY LIFE, 500 g


Zeleninový bujon Würzl sklo bio, BRUNO FISCHER, 250 g

 

Více o tématu: pánev

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist