Bulgurové rizoto se zeleninou, tempehem a smetanou Provamel

Doba přípravy 40 minut * Rozpis na 4 porce  Ingredience: 350 g bulguru 200 g tempehu 200 ml smetany Provamel 1 větší mrkev 1 pórek 1 cibule 1 mladá cuketa 2 lžíce biomásla 1 lžička Tandoori Masala 1 lžička sladkého curry mořská sůl Postup přípravy: Bulgur uvařte do měkka. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, tempeh […]

Doba přípravy 40 minut * Rozpis na 4 porce 


Ingredience:

  • 350 g bulguru
  • 200 g tempehu
  • 200 ml smetany Provamel
  • 1 větší mrkev
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 1 mladá cuketa
  • 2 lžíce biomásla
  • 1 lžička Tandoori Masala
  • 1 lžička sladkého curry
  • mořská sůl

Postup přípravy:

  1. Bulgur uvařte do měkka. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, tempeh na kostičky.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte zeleninu a tempeh a řádně promíchejte.
  3. Až zelenina zesklovatí, přidejte bulgur a koření, promíchejte a prohřejte.
  4. Na závěr zalijte smetanou Provamel a krátce provařte.

Tip: Před podáním posypte opraženými slunečnicovými semínky a nadrobno nasekanou petrželkou.


Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Bulgur pšeničný bio, 500 g, COUNTRY LIFE

Smetana sójová bio, 250 ml, PROVAMEL

Šántina Tandoori Masala bio, 32 g, SONNENTOR

Více o tématu: zelenina

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist