Indická polévka z červené čočky

 Doba přípravy 40 minut * Rozpis na 4 porce Ingredience: 150 g červené čočky loupané půlené 100 g červené cibule na větší kostky 100 g řapíkatého celeru na kostky 50 g mrkve na kolečka 1 větší brambora na kostky 50 g rajčatového protlaku 1 l zeleninového vývaru nebo vody 4 lžíce olivového oleje 1 lžíce kari […]

 Doba přípravy 40 minut * Rozpis na 4 porce


Ingredience:

  • 150 g červené čočky loupané půlené
  • 100 g červené cibule na větší kostky
  • 100 g řapíkatého celeru na kostky
  • 50 g mrkve na kolečka
  • 1 větší brambora na kostky
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 1 l zeleninového vývaru nebo vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kari
  • 50 g čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý koriandr
  • jemně nasekaná chilli paprička (nemusí být)
  • 1 kostka zeleninového bujónu Würzl mořská sůl

Postup přípravy:

  1. Přidejte protlak, krátce zasmažte, zalijte vodou nebo vývarem, osolte a ochuťte bujónem.
  2. Cibuli nechte na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, zázvor a koření, krátce orestujte.
  3. Vložte zeleninu a vařte, dokud není brambora měkká. Nakonec vsypte červenou čočku, krátce povařte, odstavte z plotny a pod pokličkou nechte dojít, dokud čočka nezměkne.

Tip: Polévku podáváme posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.

Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.


Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Čočka červená půlená bio, COUNTRY LIFE, 500 g

Protlak rajčatový bio, MANFUSO, 800g

Bujón zeleninový WÜRZL kostky bez droždí bio, 72 g

Více o tématu: recept

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist