Indická polévka z červené čočky

 Doba přípravy 40 minut * Rozpis na 4 porce Ingredience: 150 g červené čočky loupané půlené 100 g červené cibule na větší kostky 100 g řapíkatého celeru na kostky 50 g mrkve na kolečka 1 větší brambora na kostky 50 g rajčatového protlaku 1 l zeleninového vývaru nebo vody 4 lžíce olivového oleje 1 lžíce kari […]

 Doba přípravy 40 minut * Rozpis na 4 porce


Ingredience:

  • 150 g červené čočky loupané půlené
  • 100 g červené cibule na větší kostky
  • 100 g řapíkatého celeru na kostky
  • 50 g mrkve na kolečka
  • 1 větší brambora na kostky
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 1 l zeleninového vývaru nebo vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kari
  • 50 g čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý koriandr
  • jemně nasekaná chilli paprička (nemusí být)
  • 1 kostka zeleninového bujónu Würzl mořská sůl

Postup přípravy:

  1. Přidejte protlak, krátce zasmažte, zalijte vodou nebo vývarem, osolte a ochuťte bujónem.
  2. Cibuli nechte na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, zázvor a koření, krátce orestujte.
  3. Vložte zeleninu a vařte, dokud není brambora měkká. Nakonec vsypte červenou čočku, krátce povařte, odstavte z plotny a pod pokličkou nechte dojít, dokud čočka nezměkne.

Tip: Polévku podáváme posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.

Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.


Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Čočka červená půlená bio, COUNTRY LIFE, 500 g

Protlak rajčatový bio, MANFUSO, 800g

Bujón zeleninový WÜRZL kostky bez droždí bio, 72 g

12.6.2013 12:01| autor: Z dostupných zdrojů zpracovala redakce Babywebu
štítky: recept

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist