Vejce v hnízdě

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI 300 g mangoldu 2 PL oleje 300 g brambor uvařených na loupačku sůl * pepř 2–3 PL citronové šťávy 1 vejce 3 PL sýra cottage (130 g) 2 PL zakysané smetany (20–30 % tuku) Popis přípravy: 1. Mangold omyjeme, listy oddělíme od řapíků. Z řapíků odstraníme vlákna a řapíky nakrájíme nadrobno. Listy nakrájíme na […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI
300 g mangoldu
2 PL oleje
300 g brambor uvařených na loupačku
sůl * pepř
2–3 PL citronové šťávy
1 vejce
3 PL sýra cottage (130 g)
2 PL zakysané smetany (20–30 % tuku)

Popis přípravy:

1. Mangold omyjeme, listy oddělíme od řapíků. Z řapíků odstraníme vlákna a řapíky nakrájíme nadrobno. Listy nakrájíme na proužky.
2. Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm řapíky (stačí 5 min.). Přidáme listy a necháme je zavadnout. Oloupeme a nakrájíme brambory a přidáme je do pánve. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a ještě krátce osmahneme.
3. Vejce v šejkru dobře promícháme se sýrem, trochou soli a pepře. Do brambor a mangoldu vmícháme zakysanou smetanu, směs odsuneme na okraj pánve a uprostřed uděláme míchané vejce.

Praktická rada Snáze lze loupat teplé brambory. Studené brambory na loupačku proto krátce přelijeme horkou vodou.

vegetariánské | plnohodnotné
celkem asi 685 kcal
35 g bílkovin * 40 g tuku * 45 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist