Kašička ze špičatého zelí

Ingredience:

250 g brambor
250 g bílého špičatého zelí
250 g mrkve
100 g krůtích prsíček
4–5 PL řepkového oleje

Popis přípravy:

1. Brambory omyjeme a ve slupce vaříme asi 20–25 min. doměkka.
2. Zelí omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krůtí prsa omyjeme, usušíme a nakrájíme na proužky. Mrkev a maso podusíme 5 min. pod pokličkou v 5 PL vody. Přidáme zelí a v případě potřeby trochu podlijeme, dusíme dalších 10 min.
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a spolu se zeleninou a masem jemně umixujeme.
4. Necháme vychladnout a po porcích zmrazíme. Před konzumací ke každé porci přimícháme 1 PL řepkového oleje.

Obměna: Nemáme-li špičaté zelí, použijeme čínské nebo pekinské zelí nebo mangold.

Pozitivní účinky: Zelí obsahuje velmi mnoho → bioaktivních látek a posiluje imunitní systém. Bílé špičaté zelí je vhodný už pro miminka!

od 8. měsíce | jemná
při 5 porcích 1 porce asi 155 kcal
6 g bílkovin * 10 g tuku * 9 g sacharidů

20. 4. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené