Kašička ze špičatého zelí

Ingredience: 250 g brambor 250 g bílého špičatého zelí 250 g mrkve 100 g krůtích prsíček 4–5 PL řepkového oleje Popis přípravy: 1. Brambory omyjeme a ve slupce vaříme asi 20–25 min. doměkka. 2. Zelí omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krůtí prsa omyjeme, usušíme a nakrájíme na proužky. Mrkev a maso podusíme 5 […]

Ingredience:

250 g brambor
250 g bílého špičatého zelí
250 g mrkve
100 g krůtích prsíček
4–5 PL řepkového oleje

Popis přípravy:

1. Brambory omyjeme a ve slupce vaříme asi 20–25 min. doměkka.
2. Zelí omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krůtí prsa omyjeme, usušíme a nakrájíme na proužky. Mrkev a maso podusíme 5 min. pod pokličkou v 5 PL vody. Přidáme zelí a v případě potřeby trochu podlijeme, dusíme dalších 10 min.
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a spolu se zeleninou a masem jemně umixujeme.
4. Necháme vychladnout a po porcích zmrazíme. Před konzumací ke každé porci přimícháme 1 PL řepkového oleje.

Obměna: Nemáme-li špičaté zelí, použijeme čínské nebo pekinské zelí nebo mangold.

Pozitivní účinky: Zelí obsahuje velmi mnoho → bioaktivních látek a posiluje imunitní systém. Bílé špičaté zelí je vhodný už pro miminka!

od 8. měsíce | jemná
při 5 porcích 1 porce asi 155 kcal
6 g bílkovin * 10 g tuku * 9 g sacharidů

20.4.2009 1:12| autor: Z dostupných zdrojů zpracovala redakce Babywebu
štítky: masoprsa

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist