Mrkvový koláč s oříšky a medem

Ingredience:

200 g mrkve
4 lžíce medu
1 vejce
160 g bio margarínu PRIMA
100 g bio lískových oříšků
300 g celozrnné mouky
2 lžičky vinného kamene (kypřícího prášku)
1 lžička skořice
1/2 lžičky drceného hřebíčku
1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
100 g bio rozinek

Popis přípravy:

Příprava mrkvového koláče je velmi jednoduchá. Nejprve dáme nahřát roubu na 180 °C. Koláč se nejrychleji připraví v kuchyňském robotu s ostrými noži na sekání. Nejprve nasekáme mrkev najemno, potom přidáme med, vejce a margarín a promícháme za nízké rychlosti. Přisypeme lískové oříšky a krátce rychle nahrubo nasekáme. Ke směsi přidáme mouku, kypřící prášek a koření a za nízkých otáček dobře promícháme. Nakonec pomalu vmícháme rozinky. Pokud nemáme vhodný kuchyňský robot, musíme připravené ingredience v daném pořadí smíchat ručně v míse. V tomto případě necháme margarín trochu povolit při pokojové teplotě. Pečeme v široké kulaté formě vymazané tukem a vysypané moukou nebo na plechu vyloženém pečícím papírem cca 30 minut.

Bio recept

Zdroj: www.jimebio.cz

23. 7. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené