Rýžová kaše s mandlemi

Ingredience:

80 g rýžových vloček
20 g loupaných mletých mandlí
500 g hrušek
20 g másla

Popis přípravy:

1. Vločky a mandle smícháme, přilijeme 625 ml vody a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 2 min. Odstavíme.
2. Hrušky omyjeme, otřeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Dužninu nakrájíme na kousky. Hrušky přidáme ke kaši, vmícháme máslo a vše jemně umixujeme. Kaši po porcích zmrazíme.

Praktická rada: Mandlovločková směs do zásoby: Smícháme mandle a vločky a uschováme je v dobře uzavíratelné sklenici. Lze skladovat asi 2 měsíce. 1 porci kaše připravíte s 2 vrchovatými PL vločkové směsi, 125 ml vody, 1 hruškou a 1 ČL másla.
Pozitivní účinky: Loupané mandle jsou spolu se sezamem nejméně alergenogenní ze všech ořechů a semínek. Jejich vysoký podíl minerálních látek se dobře doplňuje s obilím.

od 7. měsíce | do zásoby
1 porce asi 150 kcal
2 g bílkovin * 6 g tuku * 23 g sacharidů

20. 4. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené