Zakázané ovoce

KLUB TĚHULEK! BARČA Tento týden utekl jako voda a za mnou je polovina těhotenství. Jestli ta druhá půlka uteče stejně rychle, tak se ani nenaděju a mimčo už tu bude s námi.

Zatím jsem přibrala asi čtyři kila a břicho mám už fakt veliké, ani si moc neumím představit, že mi ještě vyroste. Nepřepadají mě ale žádné zvláštní chutě, když jsem byla malá, byla jsem přesvědčená, že až budu čekat miminko, budu se celé dny krmit nakládanými okurkami se šlehačkou. 🙂

Množství jídla jsem v těhotenství nijak nezvýšila, naopak jsem úplně přestala jíst brambůrky a čokoládové tyčinky, které jsem si dřív neodpustila, ale taky jsem je dokázala vyběhat. Na poslední kontrole u pana doktora jsem byla překvapená, když mi řekl, ať omezím ovoce jako hrozny a banány. Samozřejmě vím, že oba druhy ovoce obsahují velké množství cukru, ale jde o cukry přírodní a kromě toho zase banány obsahují velké množství vlákniny a jak hrozny tak banány jsou zdrojem železa, což je pro mě důležité, protože mám anémii a doplňování železa je pro mě každý den důležité.

Navíc mi přijde rozumnější dát si k snídani ovesnou kaši s banánem než nějaké sladké pečivo či přeslazený jogurt, takže tuto radu zas tak poctivě nedodržuju. Ale půl kila hroznů za odpoledne už tedy nespořádám. 🙂 A když už píšu o tom ovoci, hrozně se těším, až začne růst něco na zahrádce, zatím obhlížím kvetoucí jahody, maličké zelené třešně, borůvky, angrešt a nemůžu se dočkat. Doufám, že letošní úroda bude veliká a miminku dopřeju spoustu vitamínů z naší zahrady.

Tento týden jsme s manželem podnikli krátký výlet kousek za Olomouc a zase nás překvapilo, jak krásná příroda u nás je a kolik toho člověk ještě v republice neviděl. Hlavní důvod výletu bylo vyzvednutí manželova nového kola, při příležitosti této cesty jsme navštívili i nádherný zatopený lom Výkleky, ve kterém už voda byla docela teplá a pár lidí už se i koupalo.

Taky jsme se stavili na přehradě Plumlov a večer potom zakončili na menším hudebním festivalu, kde jsem asi zažila první šťouchnutí od miminka do žeber, takže právě hrající kapela asi nebude jeho oblíbená muzika. V létě bysme ještě nějaké festivaly chtěli navštívit, tak jsem zvědavá, zda bude mimčo určovat, kterou kapelu si poslechneme a kterou ne. 🙂

Příští týden mě čeká kardiologické vyšetření a ultrazvuk u pana doktora, tak věřím, že všechno bude v pořádku a moc se těším, že zase uvidím našeho mrňouse.

Mějte se hezky a prožijte krásný týden plný sluníčka.


Barča je ve 21. týdnu těhotenství. Chcete vědět, co se děje s jejím tělem?

b633476598512953486.jpg

1.6.2016 2:02  | autor: Barbora Čapková

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist