Bublavá pánev

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI 300 g zralých cherry rajčat 2 PL másla 3 PL piniových oříšků 1 ČL hnědého cukru 150 g kolínek z tvrdé pšenice 1 ČL balzamikového octa pepř * sůl parmezán na posypání Popis přípravy: 1. Rajčata omyjeme a rozpůlíme, přitom odstraníme zelený střed od stopky. Na pánvi rozehřejeme máslo a opražíme na […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI
300 g zralých cherry rajčat
2 PL másla
3 PL piniových oříšků
1 ČL hnědého cukru
150 g kolínek z tvrdé pšenice
1 ČL balzamikového octa
pepř * sůl
parmezán na posypání

Popis přípravy:

1. Rajčata omyjeme a rozpůlíme, přitom odstraníme zelený střed od stopky. Na pánvi rozehřejeme máslo a opražíme na něm piniové oříšky. Přidáme cukr a rajčata, osolíme a opepříme. Nezakryté dusíme asi 5–10 min., až se tekutina vyvaří.
2. Zároveň uvaříme ve slané vodě těstoviny, slijeme je a necháme okapat.
3. K rajčatům přidáme ocet a těstoviny. Posypeme parmezánem a servírujeme.

Obměna Nasekáme 3 sušená rajčata, podusíme na cibuli nakrájené na kostičky a zalijeme 100 g pasírovaných rajčat.
Pozitivní účinky Rajčata jsou bohatá na → lykopin, piniové oříšky dodávají zdravé bílkoviny.

ušlechtilé | vegetariánské
celkem asi 1125 kcal
25 g bílkovin * 54 g tuku * 137 g sacharidů

Více o tématu: pánev

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist