Gnocchi s pórkovou omáčkou

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI 1 tenký pórek 20 g krůtí šunky 1 PL másla 50 ml zeleninového vývaru 1 PL rajčatového protlaku 100 ml mléka 150 g hotových gnocchi (chlazené) Popis přípravy: 1. Z pórku odkrojíme kořínky a zelenou část, podélně jej rozřízneme, omyjeme a podélně nakrájíme napřed na tenké proužky, a pak na kostičky. Kuřecí šunku nakrájíme na […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI
1 tenký pórek
20 g krůtí šunky
1 PL másla
50 ml zeleninového vývaru
1 PL rajčatového protlaku
100 ml mléka
150 g hotových gnocchi (chlazené)

Popis přípravy:

1. Z pórku odkrojíme kořínky a zelenou část, podélně jej rozřízneme, omyjeme a podélně nakrájíme napřed na tenké proužky, a pak na kostičky. Kuřecí šunku nakrájíme na kostičky.
2. V hrnci rozehřejeme máslo a krátce na něm podusíme pórek. Kostičky šunky podusíme s pórkem 2–3 min. Přilijeme zeleninový vývar a vmícháme rajčatový protlak. Přilijeme mléko, vše zahřejeme a okořeníme solí a pepřem.
3. Přidáme gnocchi a ještě několik minut povaříme na mírném plameni.

Pozitivní účinky: Pórek je jednička ve vysokém obsahu železa a kyseliny listové. Navíc obsahuje antibakteriální látky.

bleskové | posiluje imunitu
asi 365 kcal
13 g bílkovin * 23 g tuku * 26 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist