Gnocchi s pórkovou omáčkou

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI 1 tenký pórek 20 g krůtí šunky 1 PL másla 50 ml zeleninového vývaru 1 PL rajčatového protlaku 100 ml mléka 150 g hotových gnocchi (chlazené) Popis přípravy: 1. Z pórku odkrojíme kořínky a zelenou část, podélně jej rozřízneme, omyjeme a podélně nakrájíme napřed na tenké proužky, a pak na kostičky. Kuřecí šunku nakrájíme na […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI
1 tenký pórek
20 g krůtí šunky
1 PL másla
50 ml zeleninového vývaru
1 PL rajčatového protlaku
100 ml mléka
150 g hotových gnocchi (chlazené)

Popis přípravy:

1. Z pórku odkrojíme kořínky a zelenou část, podélně jej rozřízneme, omyjeme a podélně nakrájíme napřed na tenké proužky, a pak na kostičky. Kuřecí šunku nakrájíme na kostičky.
2. V hrnci rozehřejeme máslo a krátce na něm podusíme pórek. Kostičky šunky podusíme s pórkem 2–3 min. Přilijeme zeleninový vývar a vmícháme rajčatový protlak. Přilijeme mléko, vše zahřejeme a okořeníme solí a pepřem.
3. Přidáme gnocchi a ještě několik minut povaříme na mírném plameni.

Pozitivní účinky: Pórek je jednička ve vysokém obsahu železa a kyseliny listové. Navíc obsahuje antibakteriální látky.

bleskové | posiluje imunitu
asi 365 kcal
13 g bílkovin * 23 g tuku * 26 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist