Hrášková pěnová polévka

Ingredience: 1 malá cibule 1 malý hlávkový salát 1 PL másla 300 g zmrazeného hrášku 100 ml zeleninového vývaru (instantního) několik lístků máty bílý balzamikový ocet sůl * pepř 100 g smetany 1–2 PL sezamových semínek Popis přípravy: 1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme hlávkový salát, očistíme ho a nakrájíme na osminky. 2. V kastrůlku zahřejeme máslo a podusíme […]

Ingredience:

1 malá cibule
1 malý hlávkový salát
1 PL másla
300 g zmrazeného hrášku
100 ml zeleninového vývaru (instantního)
několik lístků máty
bílý balzamikový ocet
sůl * pepř
100 g smetany
1–2 PL sezamových semínek

Popis přípravy:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme hlávkový salát, očistíme ho a nakrájíme na osminky.
2. V kastrůlku zahřejeme máslo a podusíme na něm cibulku, až zesklovatí. Přidáme salát a dusíme, až se rozpadne.
3. Přisypeme hrášek a zahříváme, až rozmrzne. Přidáme vývar a mátu, vše rozmixujeme ponorným mixérem, ještě jednou přivedeme k varu a dochutíme balzamikovým octem, pepřem a solí.
4. Vyšleháme šlehačku a přimícháme ji. Na pánvi nasucho opražíme sezamová semínka a posypeme jimi polévku.

Pro mlsné jazýčky: Místo sezamových semínek použijeme 150 g na kostičky nakrájené vařené šunky.

Pozitivní účinky: Hlávkový salát je zdrojem zklidňujících hořčinů – pro dobrý spánek. Hrášek, smetana a sezam obsahují bílkoviny, hrášek navíc lecitin pro dobré nervy.

uklidňuje | vegetariánská
1 porce asi 400 kcal
14 g bílkovin * 28 g tuku * 22 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist