Krůtí prsa s kari omáčkou

Ingredience: 1 cibule 1 stroužek česneku 400 g dýně (hokkaido) 1 PL mletého kari 1 PL mouky 400 g krůtích řízků sůl * pepř 2–3 PL řepkového oleje 100 ml jablečného džusu 100 ml smetany do kávy Popis přípravy: 1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Dýni omyjeme, odstraníme semínka a hrubá vlákna a dužninu nakrájíme na velké kostky. 2. Na talíři […]

Ingredience:

1 cibule
1 stroužek česneku
400 g dýně (hokkaido)
1 PL mletého kari
1 PL mouky
400 g krůtích řízků
sůl * pepř
2–3 PL řepkového oleje
100 ml jablečného džusu
100 ml smetany do kávy

Popis přípravy:

1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Dýni omyjeme, odstraníme semínka a hrubá vlákna a dužninu nakrájíme na velké kostky.
2. Na talíři smícháme kari a mouku. Řízky osolíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm na středním plameni z obou stran řízky (po 2 min.), vyjmeme je a zabalíme do hliníkové fólie.
3. Ve šťávě podusíme cibuli a česnek. Přidáme dýni, osolíme a zalijeme jablečným džusem. Pod pokličkou dusíme doměkka asi 15 min. na mírném plameni. Vše rozmixujeme, přidáme smetanu do kávy, osolíme a opepříme.
4. Řízky nakrájíme na proužky. I se šťávou, kterou pustily, přidáme k omáčce. Vše ještě jednou přivedeme k varu a dochutíme. Hodí se k tomu rýže, bulgur nebo těstoviny.

Obměna Místo dýně použijeme mrkev nebo cuketu, místo krůty rybu.

pro milovníky omáček | jemné
při 4 porcích 1 porce asi 255 kcal
26 g bílkovin * 11 g tuku * 12 g sacharidů

Více o tématu: prsa

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist