Kůzle na tymiánu na citrónové omáčce

Ingredience: Kozí maso (v bio kvalitě či „domácí“)1 větší cibuleTymián (z květináče za oknem)Nové kořeníMuškátový květVodaBílé víno (lze vynechat) Popis přípravy: Na másle necháme zrůžovět jemně nakrájenou cibuli, přidá se osolené maso a opéká do růžova. Podlije se vodou (nebo směsí vody a bílého vína), přisypeme tymián, 4 kuličky nového koření a dusí do měkka. Mezitím se připraví světlá jíška, rozředí […]

Ingredience:

Kozí maso (v bio kvalitě či „domácí“)
1 větší cibule
Tymián (z květináče za oknem)
Nové koření
Muškátový květ
Voda
Bílé víno (lze vynechat)

Popis přípravy:

Na másle necháme zrůžovět jemně nakrájenou cibuli, přidá se osolené maso a opéká do růžova. Podlije se vodou (nebo směsí vody a bílého vína), přisypeme tymián, 4 kuličky nového koření a dusí do měkka. Mezitím se připraví světlá jíška, rozředí vodou, příp. vývarem. Do přecezené omáčky se přidá nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, špetka muškátového květu a znovu krátce povaří. Omáčka se podle chuti okyselí citronovou šťávou, event. se přidá lžička cukru, a vloží se do ní měkké maso.
Tip: pokud někomu kozí maso „smrdí, doporučuji nechat maso přes noc marinovat v citrónové šťávě (pak už do omáčku citrónovou šťávu nepřidáváme) nebo potřít česnekem.

Bio recept
Zdroj: www.jimebio.cz

Více o tématu: maso

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist