Kůzle na tymiánu na citrónové omáčce

Ingredience: Kozí maso (v bio kvalitě či „domácí“)1 větší cibuleTymián (z květináče za oknem)Nové kořeníMuškátový květVodaBílé víno (lze vynechat) Popis přípravy: Na másle necháme zrůžovět jemně nakrájenou cibuli, přidá se osolené maso a opéká do růžova. Podlije se vodou (nebo směsí vody a bílého vína), přisypeme tymián, 4 kuličky nového koření a dusí do měkka. Mezitím se připraví světlá jíška, rozředí […]

Ingredience:

Kozí maso (v bio kvalitě či „domácí“)
1 větší cibule
Tymián (z květináče za oknem)
Nové koření
Muškátový květ
Voda
Bílé víno (lze vynechat)

Popis přípravy:

Na másle necháme zrůžovět jemně nakrájenou cibuli, přidá se osolené maso a opéká do růžova. Podlije se vodou (nebo směsí vody a bílého vína), přisypeme tymián, 4 kuličky nového koření a dusí do měkka. Mezitím se připraví světlá jíška, rozředí vodou, příp. vývarem. Do přecezené omáčky se přidá nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, špetka muškátového květu a znovu krátce povaří. Omáčka se podle chuti okyselí citronovou šťávou, event. se přidá lžička cukru, a vloží se do ní měkké maso.
Tip: pokud někomu kozí maso „smrdí, doporučuji nechat maso přes noc marinovat v citrónové šťávě (pak už do omáčku citrónovou šťávu nepřidáváme) nebo potřít česnekem.

Bio recept
Zdroj: www.jimebio.cz

Více o tématu: maso

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist